Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor för en 1995 Honda Civic

Syresensorn på din Honda Civic är en liten elektronisk apparat som mäter utsläppen i bilens avgaser och vidarebefordrar information till din Civic s färddator. Datorn tar sedan de mätningar och justerar bränsle-och-luftblandningen pumpas in i förbränningskamrarna hos motorn för att hålla skadliga utsläpp så lite som möjligt. När en syresensor raster, är datorn inte kan fastställa den rätta blandningen, så kommer utsläppen att öka. Detta kan vara skadliga för miljön och kan bli dyra att reparera. Saker du behöver
Automotive jack
jackstands
ersätter syre Ratchet sensor
eller 22mm skiftnyckel
22mm socket eller "lambdasond" socket
WD-40

Visa fler instruktioner
1

Lyft din Civic från marken med hjälp av domkraft. På grund av det syre sensorns platser på avgasgrenröret, måste du vara under bilen för att nå dem. Och eftersom Civic är så låg på marken, kommer du inte att kunna nå sensorerna utan att höja bilen.
2

Settle din Civic på jackstands så att du kan arbeta under bilen på ett säkert sätt utan att endast domkraften tjänar stödja fordonet.
3

Hitta dina syresensorerna genom att starta längst bak i avgassystemet och arbeta dig mot framsidan av bilen. Civic har två syresensorer, en ligger omedelbart före katalysatorn och den andra ligger längre upp grenröret förbi katalysatorn. De kommer att se ut feta guld eller mässing pinnar med en tjock tråd som kommer ut av de tips.
4

Dra sensorns kabel från där den är inkopplad i bilens ledningsnät. Var försiktig så att du inte skadar eluttaget, eftersom det kan hålla din nya sensorn från att fungera korrekt.
5

Använd skiftnyckel eller Ratchet och uttag att skruva syresensorn från avgasgrenröret.

6

Ansök WD-40 - eller en liknande smörjande ämne - på gängorna på syresensorn för att säkerställa en smidig installation
7

Skruva den nya lambdasonden in. grenröret och dra åt den ordentligt. Anslut den nya sensorn tråd tillbaka till eluttaget som anges i steg 4.
8

Upprepa steg 3 till 7 för den andra lambdasonden.
9

Höj din Civic off de jackstands, sedan sänka ner det till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70401.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.