Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är mellan den katalytiska & avgasrör?

Katalysatorer, som också kallas "katter," absorberar avgasvärme, och bör, helst ligga så nära som möjligt till grenröret för utsläpp. Denna placering varierar beroende på märke och modell och kan ha en betydande inverkan på prestandan. De Y-Pipe

V-motorer av typ använder ofta y-formade bitar av slang för att ansluta cylindern bankernas avgasströmmar innan de träder i omvandlaren. Omvandlare är ofta bultas rätt till baksidan av denna Y-pipe.
Direct
anslutning

Många tillverkare såsom Honda och Toyota, blir känd för bultning den katalytiska omformare rätt till avgasgrenröret utlopp, med ingenting i mellan.
Down Rör

flesta turbomotorer använder en ned rör, vilket är en smidig bit slang som gör att en turbo s avgasflödet att flytta bort smidigt, innan stöter den restriktiva katten.
Oxygen Sensor

Alla nya bilar har ett syre (O2) sensor någonstans mellan avgasgrenrör och katt. Detta fungerar i samband med en efter-cat O2-sensor för att meddela datorn motorstyrningen någon konverterare fel.
Avgasbromsar

Stora dieseldrivna lastbilar har ofta en stor ventil in mellan katt och grenröret, känd som en avgas-eller "Jacobs" broms. När den är stängd, dessa ventiler skapar mottryck i motorn och låta en förare att styra downhill acceleration utan att använda fotbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70352.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.