Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar det avgassystem på en 1997 Honda CR-V

Avgassystemet i din 1997 Honda CR-V består av fyra huvuddelar: den främre rör, katalysatorn, resonatorn röret och ljuddämparen. Den enda reparation som kan göras på avgassystemet av CR-V är ersättning av sektionerna eller packningar. I de flesta fall, som ersätter avgaserna bara innefattar resonatorn och ljuddämparen, men ibland en ny katalysator kan också krävas. Sektionerna är förbundna med flänsar och packningar för att medge lättare avlägsnande och utbyte av sektionerna. Alla avsnitt är tillgängliga från en Honda-återförsäljare eller om många bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din CR- V med en domkraft och stöd bilen på en uppsättning pallbockar. Lokalisera de två fästbultarna som går med i ljuddämparen till resonatorn röret och ta bort dem med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
2

Lokalisera de två gummi isolatorer /hängare på baksidan av Zljuddämparaggregatet och ta bort ljuddämparen från dem. Ljuddämparen har två metall krokar att glida in i galgar, skjut ut dem och ta bort ljuddämparen från under bilen
3

Leta flänsen på framsidan av resonatorn röret där den möter. katalysatorn. Ta bort de tre skruvarna med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Avlägsna resonatorarrangemang från de två gummi galgar som stöder det precis som du gjorde med de på ljuddämparen. Ta resonatorn från under fordonet.
4

Inspektera katalysatorn för att avgöra om den behöver bytas eller inte. Om det behöver bytas ut, är borttagning samma som de andra sektionerna, ta ut flänsbultarna och ta bort den från bilen. I de flesta fall är detta inte nödvändigt.
5

Höj nya resonator röret i läge under fordonet och hänga enheten i gummi hängare genom att sätta stödstavarna svetsade på röret i hålen i hängaren. Montera en ny packning mellan katalysatorn och resonatorn flänsen, sedan installera bultar och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
6

Installera den nya ljuddämparen i gummit galgar i den bakre av fordonet, återigen glida stödstängerna i hålen i gummit hängare. Höj den främre delen av ljuddämparen, sätt sedan in en ny packning mellan de två flänsarna och installera de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel.
7

Höj din CR-V av domkraften står sedan bort läktaren från under bilen. Sänk CR-V till marken noggrant och ta bort domkraften. Starta bilen och lyssna efter eventuella avgaser läcker, särskilt där flänsarna gå. Om du hittar några läckor, dra åt bultarna på dessa platser med en skiftnyckel tills läckan stoppas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70398.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.