Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en avgasfläns Packning

Alla fordon har åtminstone ett rör med en flänsanslutning. Den främre röret eller huvudledningen bultad till grenröret använder en fläns av någon typ. Många moderna bilar nu ansluta andra komponenter, såsom katalysatorer, nedströms avgasrör och även halsdukar, med flänsförband. Med bilen på en lyft och en mekaniker som vet vad han gör, kan reparationen tar bara några minuter. Med ett hem reparation mekaniker om på rygg med begränsade verktyg, kan reparationen bli komplicerat. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Box-nyckel som
Ratchet, lång förlängning (för främre rör) och hylsnyckelsats
Acetylensyrgasskärning fackla (rekommenderas) katalog Exhaust röret hängare Tool Review Smärgelduk eller medellång-grit sandpapper
Byte packning
Hög temp Perma-Tex packning (O2-sensor-safe) Föreningen
ersätter hårdvara (muttrar, bultar, brickor, låsbrickor)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera röret med den läckande flänspackning noggrant innan du försöker koppla bort det. Front-pipe-till-Grenrörsflänsar kräver ofta den bakre flänsen till omvandlaren eller röret separeras för att komma åt den läckande packningen. Ibland haka ett avgassystem hängare någonstans ner avgasflödet kan tillåta tillräcklig flexibilitet för att avstå från den bakre flänsen frånkoppling.
2

Bestäm hur flänsen ansluts. Alla front-pipe-till-Grenrörsflänsar är säkrade med muttrar på bultarna i grenröret. Nedströms flänsanslutningar får använda nitar på ena sidan och nötter på de andra eller enkla skruvar och muttrar. Nedströms dubbar kan särskiljas genom runda huvuden som, till skillnad från en sexkantsbulten huvudet, inte kan hållas med en skiftnyckel. Studs har räfflad skåror i sina axlar och inte kräver en box-nyckel för att ta bort muttern. Mutter och bult anslutningar kräver bulten av huvudet hålls stilla (med skiftnyckel) medan ett Ratchet och uttag lossa muttern (eller annan skiftnyckel).
3

Koppla flänsen hårdvara . Om det behövs, värma muttrarna i samband med en acetylen fackla. Med hjälp av en bärbar gasolbrännare får inte värma muttern upp tillräckligt eller kan ta en avsevärd tid. Värm bara kanterna på muttern och inte åt bulten. Detta kommer att utöka muttern. När muttern är körsbärsröd, släcka ficklampan och ta bort muttern. För främre rör, är en spärr, lång förlängning och uttag sannolikt erfordras.
4

Upprepa för varje mutter och stud /bult anslutning av flänsen tills allt behålla hårdvaran tas bort. Den dubbar förblir intakt på sina respektive ämnen i avgaserna.
5

Separera flänsanslutning. Det är där avgasröret hängare verktyg kan komma till hands. Släppa en eller flera avgas galgar nära flänsen anslutning kan ge avgassystemet tillräcklig flexibilitet för att komma åt de samverkande ytorna hos varje motfläns. Som nämnts tidigare, kan den kräva också separera den andra anslutning av avgasbeståndsdelens med äventyras flänspackning.
6

Rengör varje flänsanslutning s anliggningsytorna med smärgelduk eller medellång sandpapper, efter att låta avgassystemet svalna, om en fackla användes.
7

tillämpa en mängd high-temp Perma-Tex (O2-sensor-safe) förening på båda sidor av packningen. Placera packningen mellan flänsarna. På de flesta flänsanslutningar, det finns en liten bit av röret sticker ut på insidan av flänsen för att placera packningen på, beroende på typ av applikation. Vissa Främre rör packningar kallas "donut" packningar och passa in en boll med utvidgande avgasröret.
8

Anslut flänsanslutning, efter byte av systemet på galgar, om tillämpligt, med ny hårdvara (nötter , bultar, brickor och låsbrickor).
9

Starta bilen och kontrollera flänsanslutning för läckor. Om det behövs, dra åt hårdvaran.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70486.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.