Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en motorcykel avgassystem

Om du har en motorcykel med en bucklig avgasröret, kan du enkelt reparera det själv utan att spendera en hel del pengar. Med bara några få verktyg och lite tid, du är motorcykel avgaser kommer att fastställas på nolltid. I de flesta fall kommer du att kunna återställa avgas formen med så mycket som 95 procent, vilket inte är perfekt, men är helt en förbättring. Saker du behöver
Map gas och syre (handhållna) ansluten som ett dubbelt system
Expansion blocket pluggar
vice grepp
Arc svetsare eller heli-bågsvetsare
Hydraulpump
Efterbehandling hammare eller hammare med icke-blemishing huvudet
Borr med tråd hjul fäst
Visa fler instruktioner
1 vatten

Kör igenom hela avgassystemet två eller tre gånger så att säkerställa att det är klart för färska gasfyndigheter (om avgaserna har överdrivna sotavlagringar, ta bort alla tidigare insättningar innan trycksättning). Täta båda ändarna av avgas och dra åt pluggarna expansionsblocket (expansionsducarnas blocket pluggar bör placeras tillräckligt långt in för att fästa vice greppen på varje ände av avgas). Fäst vice grepp (en liten en i varje ände).
2

Hook avgasröret fram till en kompressor innan trycksättning av systemet. Trycksätta systemet (mellan 80 och 120 PSI). Värm upp varje bucklig område med kartan gassystemet till ett rött sken långsamt (bucklor kan börja komma ut), hålla den uppvärmda området pekade bort från dig. Knacka ut bucklor (flyttar i cirklar runt bucklig område) med din hammare.
3 p Om sömmarna dela på grund av hög värme, använd svetsaren sömmen splittringarna tillbaka tillsammans. Om du inte är väl insatt i användningen av en svetsare, kan du behöva ta avgaserna till någon som kan göra denna del för dig. Slå på borren med tråden hjulinfästning. Applicera hjulet med en stor press på alla områden som är missfärgade tills missfärgningen reduceras eller helt tas bort. Polera avgaserna med hjälp av en ren handduk för att avlägsna eventuella slutliga missfärgning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70556.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.