Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter resonatorn på en Impala

Den resonator är en del av avgassystemet på din Impala. Det fungerar tillsammans med ljuddämparen att minska motorbuller samtidigt som det producerar en fyllig ton från avgaserna. Resonatorn ligger precis bakom katalysatorn och är en del av ljuddämparen, avgasröret och avgasröret montering. Byta resonatorn sker som en del av församlingen och kräver att du tar bort hela avgassystemet bakom katalysatorn till avgasröret. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

höja din Impala från marken med en domkraft och stödja den med pallbockar. Se till att få det tillräckligt hög bekvämt att arbeta under bilen.
2

Lokalisera och ta bort de två fläns bultar precis bakom katalysatorn med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Låt röret sloka och gå vidare för att hitta gummi galgar som stöder resten av avgaserna.
3

Demontera avgasröret från gummit hängare precis bakom resonatorn genom att dra i gummi hängare rakt av stiftet på avgasröret. Gummit hängare kan ta lite arbete för att få gratis, men det kommer att glida av utan verktyg.
4

Leta hangaren precis framför ljuddämparen och ta bort den från avgasröret på samma sätt som den första. Flytta på baksidan och ta bort den sista avgassystem hängare bakom ljuddämparen. Ta bort avgasröret från under bilen och kasta.
5

Placera nya avgasröret under galgar på marken. Arbeta från den bakre delen av bilen, höja avgasröret fram och skjut upphängningsstång på röret i gummit galgar. Arbete framåt tills alla tre galgar är i ingrepp.
6

Placera monteringsflänsen på det nya röret, så att den ligger an mot flänsen på röret strax bakom katalysatorn. Montera flänspackning och två fästbultarna och dra åt dem med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
7

Stötta upp bilen med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken noga med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70381.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.