Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Fördelarna med att ha en bil ljuddämpare

Du kan köra din bil utan ljuddämpare och det skulle ändå fungera. Dock skulle ljudnivån vara skadligt för dina öron och skapar buller för andra bilister på vägen med dig. Lägga till en ljuddämpare har flera fördelar: brusreducering, bättre motor effektivitet och minskad motor värme. Noise Reduction

Buller anses vara en typ av föroreningar och det finns lagar mot det. Din bil producerar ljud när motorn vevas igång, men din ljuddämpare tjänar till att minska bullret från bilens motor. Vissa ljuddämpare eliminera bruset helt och hållet, andra minskar ljudet det gör betydligt. Därför är en stor fördel med en ljuddämpare brusreducering, liksom att förhindra att få en biljett för att ha en bullrig bil. Dessutom, din hörsel - och att andra förare - inte skadas av de höga ljud som skulle höras på vägarna om bilar inte har någon typ av ljuddämparen <
Engine Efficiency. br>

Din bil förbrukar mindre gas och upplever mindre mekaniska problem när den körs effektivt. När det bränner gas, måste bilmotorn bli av avgaser. Ett sätt man gör detta är genom användning av en ljuddämpare systemet. Typiskt ljuddämparen systemet består av metall kammare och skärmar, och ditt fordon använder dessa för att omdirigera eller bromsa luftflödet från din motor. Detta kan dock ljuddämparen system process orsaka tryck på din motor också. Detta kallas mottryck och minskar motorns verkningsgrad. Tillbaka trycket uppstår när avgaserna omdirigeras tillbaka till motorn, som sedan måste använda energi för att tvinga gaserna ur fordonet igen.

Men några halsdukar, såsom glasfiber-fyllda ljuddämparen, kan öka motorns effektivitet genom att eliminera denna potentiella mottrycket. Dessa halsdukar tillåter din motor för att fokusera på att flytta bilen framåt istället för att försöka ta bort avgaserna samtidigt.
Överväganden

Ljuddämparen typ gynnade i Nordamerika - byggd med metall kammare och skärmar - ger dig en mer långvarig produkt jämfört med glas och ull fiberfyllda ljuddämpare vanligen används i Japan och Europa. Men fiberfyllda halsdukar, speciellt glas och kära, reducerar motorljudet mer och erbjuda bättre reduktion motor värme också, enligt forskning som redovisas på Ohio State University hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70454.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.