Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Land Sensor Cruiser Oxygen

Din Toyota Land Cruiser övervakar syrehalten i avgaserna med hjälp av syre sensorer. När en lambdasond misslyckas, börjar din lastbil för att bränna mer bränsle, kör rik. Din gas körsträcka kommer att minska och kontrollera motorn ljus kan komma på. En Toyota Land Cruiser har så många som fyra syresensorerna om den är utrustad med dubbelt avgassystem. En enda avgas lastbil kommer att ha två sensorer. Saker du behöver
Syresensor socket
Ratchet
Sluten skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Identifiera givaren du behöver byta. För lastbilar med enkla avgasrör, kommer du att hitta sensorerna framför och bakom katalysatorn. Om du har dubbelt avgassystem, kommer du att ha en uppsättning av två sensorer på varje avgasröret. Ersätt dem alla för att underlätta underhåll om du kan. Du kan köpa sensorer på en Toyota-återförsäljare eller bildelar specialitet butik.
2

Dra ledningsnätet från toppen av sensorn. Ledningsnätet klippen på plats och kommer att dra gratis lätt.
3

Ta bort sensorn från avgasröret. Du kan hitta två fästmuttrarna säkra den, eller det kan gänga in i röret. Använd en sluten skiftnyckel för att ta bort muttrarna om det behövs. Använd en hylsa syresensor och spärr för att ta bort sensorn om det gängor i röret.
4

Ersätt sensorn med en ny, trär in det för hand och sedan dra åt den med syresensor uttaget och ratchet. Om fästmuttrar säkra din sensor, byt ut dem och dra dem med en sluten skiftnyckel.
5

in kontakten ledningsnätet till toppen av syresensorn. Tryck in kontakten tills det är säkert. Upprepa processen på de återstående sensorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70394.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.