Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor för 96 GMC

1996 hade GMC 26 sorter av åtta grundläggande modeller, som alla var pickup lastbilar, skåpbilar eller stadsjeepar. Dessa modeller varierade i storlek från en kvarts ton till 1 ton, och även om de hade olika motorer, de flesta av dem hade två syresensorer som skruvas in i avgassystemet och övervakas förhållandet mellan syre och förbränning av bränsle i avgaserna. Den en närmast motorn (på förarsidan avgasröret nära grenröret) betecknas som "uppströms" syresensor, och en nära den katalytiska omvandlaren är "nedströms" syresensor. Köp en kvalitet direkt-fit eftermarknaden syresensor och lägga den i dig själv för att spara lite pengar på arbetskostnader. Saker du behöver
Direct-fit syresensor (uppströms, nedströms eller båda) katalog 3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet syre-sensor socket
Flathead skruvmejsel
Skyddsglasögon
Creeper
Bil ramper (klassade för din GMC) katalog Stoppkloss
Portable skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kör GMC på bilen ramper försiktigt tills framhjulen center i de bästa gropar. Stäng av motorn, placera GMC i parken eller växel och dra åt handbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.
2

Sätt på skyddsglasögon och ta alla återstående redskap och krypa under GMC på en ranka. Leta syresensorn du ersätter genom att följa avgassystemet framifrån vänster Y-pipe nära grenröret till katalysatorn.
3

Följ syre-sensor kabeln till kontakten ca 8 inches bort och separera kontakten med skruvmejsel för att trycka in den plastklämman låset.
4

Sätt syre-sensor hylsa på Ratchet och plats syre-sensor tråd i genom slits av uttaget på sidan. Avlägsna syresensor. Om sensorn är envist fastnat, ta bort hylsa och spärrskaft och tända handbrännare. Värm den del av avgasröret som omger sensorn att expandera metall och försök igen med Ratchet och uttaget tills du lyckas. Om du var tvungen att använda ficklampa, låta avgasröret svalna innan du fortsätter.
5

Skruva den nya syresensorn i ventil i avgasröret. De flesta kvalitet direkt-fit sensorer bör ha ett tunt lager gängsmörja på gängorna. Torka inte av det där, eftersom det kommer att göra framtida borttagning och ersättning förfaranden hjälpsamma. Dra åt sensorn med Ratchet och uttag, men var noga med att inte dra och gängorna i den nya givaren.
6

Återanslut sensorledningarna vid insticksanslutningen. De passar bara på ett sätt.
7

Samla de verktyg och krypa ut från under GMC. Tag bort hjulet chock och sänka GMC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70269.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.