Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en Katalysator på en 1998 Chevy Truck

En katalysator är en viktig del av utsläppen systemet i din bil, men det är också en förbrukningsvara. Så småningom kommer det att slitas ut och gå sönder, och när den gör det, måste den ersättas med en ny enhet. Det beror på att det är olagligt i de flesta stater att sälja begagnade utsläpp utrustning. Det är inte heller lätt att byta ut, eftersom det kräver svetsning in i avgassystemet. Ta bort en katalysator från en 1998 Chevrolet Silverado, dock är så enkelt som att klippa av avgaserna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hörselskydd
Ögonskydd
Spray penetrerande smörjmedel
24-tums brytjärnet
Tigersåg
skär metall återgående sågblad
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för dig att passa under lastbilen medan du använder tigersåg. Sätt på ögonskydd och hörselskydd.
2

Leta katalysatorn på avgasröret. Den är formad som en rektangel med rundade hörn och har en plan fläns ner sidorna. Kapa avgasröret slangen ca 2 inches framåt av katalysatorn, med tigersåg med metallblad.
3

Skär avgas röret ca 2 inches bakom katalysatorn, med fram-och återgående såg med kniven. Spraya sedan penetrerande vätskan i avgaserna hängare fäst vid katalysatorn, och använd 24-tums bändjärn att ta bort hängaren och, med det, katalysatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70407.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.