Hur att reparera termostaten på en '99 Jetta

Den Jetta huvudsak började som en VW Golf utan kombi. Med tiden blev Jetta mer raffinerad och önskvärt. Under 1999 års modell, uppfräschade Volkswagen Jetta, kliva bort från den kantighet stil och införa en mer aerodynamisk stil. I 1999 års Jetta kom standard med en 2,0-liters motor som köpare erkänt mer som en bränsleeffektiv motor snarare än ett kraftpaket. Byte av termostat i basen 2,0-liters är inte en tuff uppgift, men man måste vara extremt försiktig när man väljer kylmedel för det, eftersom det finns två olika kylmedel tillgängliga för detta år och de är inte kompatibla med varandra. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Slip-gemensamma tänger
Liten platt skruvmejsel
nya termostathuset O-ring
Volkswagen G12 kylvätska
Momentnyckel
Rengör behållare, 1-gallon
Rent vatten
Ren och förseglad behållare, minst 2-liters kapacitet
Visa fler instruktioner
1

Skruva av locket från kylvätska overflow tanken. Höj framsidan av Jetta med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Jetta på pallbockar.
2

krypa under bilen och hitta den under motorn stänkskydd. Ta bort de sex skruvarna som håller stänkskyddet med ett Ratchet och uttag. Dra den bakre stänkskyddet att frigöra den från den främre fascia, sedan ner för att ta bort det.
3

Hitta monteringen värmeelementet drain bredvid nedre kylarslangen. Placera ett uppsamlingskärl under avloppet montering och vrid vredet på avloppet montering moturs för att öppna den och starta flödet av kylmedel från kylaren.
4

Stäng ventilen när flödet av kylmedel från dränera montering stannar.
5

gå mot passagerarsidan av motorn och hitta där kylarslangen ansluts till motorn, strax ovanför oljetråget och bakom vattenpumpen. Komponenten anslutning av slangen till motorn är termostathuset. Skjut drain pan under termostathuset.
6

Kläm öronen på kylarslangen s klämma med slip-gemensamma tänger och skjut slangklämman ca 5 inches bort från termostathuset. Dra kylarslangen från termostathuset med en lätt vridande rörelse.
7

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset med en Ratchet och uttag, och dra kåpan från motorn. Dra termostaten från motorn. Använd en liten platt skruvmejsel, bänd O-ringen från termostathuset
8

Coat en ny termostathuset O-ring med färsk Volkswagen G12 kylvätska,. Kan identifiera denna kylvätska med dess rosa färg. Tryck den nya O-ringen i spåret i termostathuset som du drog den gamla O-ringen.
9

Guide en ny termostat i motorn med fjädern sida av termostaten går in i motorn. Vrid termostaten så den tunna metallband på den exponerade sidan av termostaten är i vertikalt läge.
10

Ställ termostathuset på plats över termostaten och hand-gänga sina fästskruvar. Dra åt bultarna termostathuset till 11 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Tryck kylaren tillbaka slangen på termostathuset och skjut slangklämma till om 1/2-tums från änden av slangen med hjälp av slip-gemensamma tänger.
11

Lyft under motorn stänkskydd uppåt och anpassa sina förskjutna flikar med läppen på den nedre delen av den främre fascia. Tryck stänkskyddet framåt tills läppen är mellan de förskjutna flikarna. Hand-tråd de sex splash guard-fästskruvar, dra sedan åt dem med en spärr och uttag.
12

Höj Jetta av domkraften står med en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Jetta till marken.
13

Fyll en ren, 1-liters behållare ca 4/5 av vägen med rent vatten. Häll detta vatten i en ren och förseglingsbar behållare med åtminstone en två-liters kapacitet. Lägg drygt en 1/2 liter - 13/20 för en gallon, för att vara exakt - av VW G12 kylvätska i förslutningsbar behållare. Blanda behållaren genom att täta den och lätt skaka behållaren. Detta skapar den 60-40 blandning av vatten-till-kylmedel Jetta kräver.
14

Häll den blandade kylvätska i kylvätska overflow tanken tills nivån förblir konstant i mitten av de två linjerna på nedre halvan av översvämningen tank.
15

Dra åt locket på kylvätska overflow tank, och aktivera aggregatet och luft-balsam till avstängt läge. Starta Jetta motor och håll varvtalet vid 2000 för ungefär tre minuter. Låt motorn gå på tomgång tills fläkten slås på och sedan stänga av motorn.
16

Kontrollera kylvätskenivån. Om det inte är på den övre raden på kylvätska overflow tank, långsamt skruva översvämningen tankens lock så att trycket att fly, ta sedan bort locket. Lägg VW G12 kylvätska tills nivån är på översta raden, stäng sedan overflow tankens lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70185.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.