Hur man installerar en kylvätska Expansion på en 2000 BMW 323i

Eftersom kylaren på 2000 BMW 323i är förseglad och inte har ett tryck mössa, är en kylvätskeutjämningsbehållaren sekundärt tillhandahålls som ett sätt att fånga överskott kylvätska - vilket expanderar när det är varmt - från kylaren. Expansionskärlet ger dig också en trycksatt lock där kylvätska kan tillsättas vid behov. Den svarta plasttank - som är monterad på förarsidan av motorrummet nära kylaren - kan spricka när det åldras. Du kanske inte inser det förrän din temperaturmätare går in i det röda på grund av en förlust av kylmedel från tanken. Var proaktiv och kontrollera din tank för läckor ofta för att hålla din motor från överhettning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
stjärnskruvmejsel Sida 2 drain kokkärl
Wrench in
Visa fler instruktioner
Demontering av befintlig Tank

1

Låt motorn och kylaren svalna helt. Öppna huven och stödja den i ett upphöjt läge.
2

Dra den elektriska ledningar kabelstam från baksidan av luftfilterhuset ovanpå motorn. Unsnap de två kontakterna på intaget slangen på baksidan av luft rutan. Ta bort de två fästbultarna på förarsidan av huset med en hylsa och spärrskaft. Lyft kåpan uppåt och ta bort den från motorrummet.
3

Demontera fästskruvarna på motorhuven på undersidan av bilen med en stjärnskruvmejsel. Vrid locket nedåt så att du kan komma åt undersidan av kylaren och expansionskärlet.
4

Ta den trycksatta locket på expansionskärlet sakta och lägg den åt sidan. Placera en ren drain pan under förarsidan av kylaren. Ta bort avtappningspluggen på undersidan av kylaren med en skiftnyckel. Sätt tillbaka och dra ur kontakten efter all kylvätska runnit ur kylaren.
5

Koppla ledningarna kontakten ur kylvätska sensor på botten av expansionskärlet. Vrid sensorn moturs och dra den rakt ut från botten av tanken. Placera sensorn åt sidan.
6

Dra rakt ut på spaken på spännet på botten av tanken tills det tar stopp. Dra rakt upp spakarna på de två spärrarna på kylvätskeslangarna ovanpå expansionskärlet på samma sätt. . Dra slangarna mot baksidan av bilen för att lossa dem från tanken
7

Dra spaken på låsklämman på värmaren slangkoppling - ligger halvvägs mellan toppen och botten av tanken - mot baksidan av bilen tills det tar stopp. Dra värmeslangen rakt av tanken.
8

Dra tanken rakt uppåt tills fliken går fri från monteringsplattan på botten. Luta toppen av tanken mot baksidan av bilen något, dra det sedan rakt ut i motorrummet.
Expansionstank Installation
9

Infoga fliken i botten av expansionskärlet i öppningen i monteringsplattan nära bottnen av kylaren. Luta toppen av tanken mot kylaren. Skjut värmaren slangen på monteringen i tanken och skjut låsbygeln inåt.
10

Tryck in spärr på botten av tanken. För in givaren kylvätsketemperatur i hålet i botten av tanken och vrid i medurs riktning. Skjut ledningarna kontakten i uttaget på sensorn.
11

Skjut de två kylvätskeslangarna på fästanordningar på toppen av tanken. Tryck låsklämmorna på slangarna nedåt.
12

Rotera uppåt motorhuven och dra åt skruvarna. Placera luftfilterhuset tillbaka in i motorrummet. Sätt tillbaka och dra åt de två skruvarna. Skjut intaget slangen på baksidan av huset och knäppa de två ihop kontakterna. Tryck ledningar kontakten på kontakten på baksidan av huset tills det snäpper på plats.
13

Placera en tratt i öppningen av kylvätskeutjämningsbehållaren. Lossa och ta bort plasten luftningsskruven ovanpå expansionskärlet med en skiftnyckel. Placera ytterligare en dropplåt under expansionskärlet. Häll kylvätskan som tömdes från radiatorn i tratten långsamt tills kylvätska utan luftbubblor kommer från luftskruven öppningen. Dra åt luftningsskruven, ta bort tratten och ersätta den trycksatta tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70204.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.