Hur man tar bort ett värmeelement i en 1988 Calais

värmeelementet i din 1988 Oldsmobile Cutlass Calais gör i princip samma jobb som BMC bastuaggregat som finns i tidigare hem. Som varm frostskyddsmedel cirkulerar genom värmeelementet i dina Calais, börjar det att stråla värme. Det är därför även med bilens värmaren avstängd, det blir fortfarande varm i det inre. Skador på värmeelementet kan ske snabbt från misslyckats kylsystem underhåll. Som kylvätska åldrar, bryter ner i form av sediment. Dessa sediment, om inte spolas ur kylsystemet i era '88 Calais, så småningom orsaka träskor och bristningar. Du kan ta bort och byta värmeelementet i de 1988 Calais hemma. Räkna med att spendera 90 minuter att utföra det här jobbet själv. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Tänger
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft och stödja huven på din '88 Calais. Om du nyligen har kört bilen, låt din Calais motor minst en timme till ordentligt kallt. Ta bort kylarlocket, och placera den på en säker plats för att förhindra oavsiktlig förlust i motorrummet.
2

Skjut en kylvätska drain pan under din Calais s kylaren på förarsidan. Nå ner i motorrummet och lossa kylarens avtappningsplugg på nedre, högra hörnet av kylaren med en tång. Pluggen lossar genom att vrida den moturs.
3

Töm all kylvätska från Calais s radiator i dräneringstråget. Stäng avtappningspluggen när flödet av kylmedel minskar till droppar istället för en ström. Dra i kontakten, men bara tills det är ordentligt för att undvika att skada sina plast trådar.
4

dra i nödbromsen, och höja den främre änden av dina Calais med en hydraulisk domkraft. Placera pallbockar på båda sidor av bilen under ramen järnväg, framåt från Calais s framhjul.
5

Skjut under bilen på baksidan av den främre passagerarens sida däck, och hitta din s värmeelementet slangar. Båda slangarna sitter i botten av brandväggen sida vid sida, och var och en har en rund metallklämma fästa slangen på värmeelementet.
6

Demontera båda av de runda metallklämmorna håller värmeelementet slangar. Kläm metallflikarna tillsammans på klippen med en tång. Rita båda klippen tillbaka 6 inches på din Calais slangar värmeelementet. Dra båda slangarna från värmaren kärnor rören, ta sedan bort de clips på varje slang. Kasta de gamla klippen, och använda nya klipp när du sätter tillbaka slangarna under installationen.
7

bort båda domkraften, och sänka dina '88 Calais tillbaka till marken. Öppna passagerardörren sida fram, och leta reda på värmeelementet fall täcker under instrumentbrädan. Fallet täcker är svart och ser ut som ett egendomligt formade bokstaven "T".
8

Ta bort de åtta skruvarna längs de yttre sidorna av fallet täcker med en hylsnyckel. Två skruvar vardera är på vänster sida, höger sida, undersidan och ovansidan av fallet täcker. När bort, lagra bultarna i fickan eller i handskfacket för förvaring. Sänk lock från sitt monteringsläge, och ställ in den på sidan av din arbetsplats.
9

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast de två metallband korsar din värmeelementet horisontellt med hylsnyckel. Fatta ditt 1988 Cutlass Calais s värmeelementet och dra den mot dig, ut ur sitt hus. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69992.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.