En dålig termostat i en 1995 Montero

Den Montero slog den amerikanska marknaden för 2003 års modell, men dess utomeuropeiska version, kallad Pajerno, fick all ära genom att vinna Paris-Dakar-rallyt 1983. Den Montero, dock rönt uppmärksamhet off-road entusiaster i USA tack vare sin robusta och enkla karaktär. Med tiden började Mitsubishi lägga till några förfining till den robusta Montero. År 1995 kom den Montero standard med funktioner som var high-end för sin epok, inklusive luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, farthållare och en sex-högtalare AM-FM-kassett stereo. En relativt kraftfull 177-hästkrafter, 3,0-liters V-6 var också standard på 1995 Montero LS och en 214-hästkrafter, 3,5-liters V-6 kom standard i 1995 Montero SR. Byta termostaten på båda motorerna är en liknande enkel uppgift som kan spara dig pengar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ny avtappningsplugg
Socket Ratchet
ställa
plast packning skrapa
Ny termostat packning
Momentnyckel
Upp till 3 liter 50-50 färdigblandad etylenglykol-baserade (grön) kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

tillåta fordonet att sitta tills motorn är svalna vid beröring. Om du nyligen körde Montero tills den uppnått arbetstemperatur, kan det ta flera timmar att svalna.
2

Höj framsidan av Montero med en domkraft och skjut pallbockar under SUV rambalkar. Sänk bilen på pallbockar Addera 3

Crawl under kylaren och hitta avtappningspluggen -. En liten tumskruvarna - på undersidan av den. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen genom att skruva loss den från kylaren. Låt all kylvätskan rinna ur kylaren och in i tråget.
4

Inspektera O-ringen i änden av avtappningspluggen för sprödhet, glapp eller vevar. Om någon av de uppräknade defekter, byt avtappningspluggen med en ny. Dra åt avtappningspluggen i botten av radiatorn.
5

Höj Montero av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk SUV till marken.
6

Trace övre kylarslangen på 3,0-litersmotorn eller nedre kylarslangen på 3,5-litersmotorn mot motorn tills du träffar metallhölje ansluter slangen till motorn - det är termostathuset. Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset, med ett Ratchet och uttag.
7

Dra termostathuset från motorn, med bifogad kylarslangen, och dra termostaten från motorn. Dra packningen från termostathuset till motor passande yta. Skrapa passytan på motorn och termostathus, med plast packning skrapa.
8

Sätt termostaten i motorn, vår sida först. Ställ en ny termostat packning på motorns parning yta och rikta in skruvhålen på packningen med dem i motorn. Ställ termostathuset på motorn och hand-gänga dess bultar. Dra åt bultarna termostathuset till mellan 12 och 14 foot-pounds på 3,0-liters motor eller 17 foot-pounds på 3,5-liters motor, med en momentnyckel och uttag.
9

Hitta avluftningsventilen ovanpå termostathuset och öppna den genom att ta bort skruven i mitten av den. Öppna kylarlocket och fyll kylaren sakta med 50-50 färdigblandad etylenglykol-baserade (grön) kylvätska tills kylvätska bubblorna ur avluftningsventilen. Trä avluftningsventilen bulten i avluftningsventil dra sedan till mellan 9 och 15 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Lägg mer kylvätska till kylaren tills den når botten på radiator påfyllningshals, om det behövs.
11

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Titta kylvätskenivån i kylaren och fylla på kylaren varje gång nivån sjunker. När den övre kylarslangen känns varmt, kontrollera att kylvätskenivån ligger vid basen av påfyllningsröret och fyll den med 50-50 färdigblandad kylvätska, om det behövs.
12

tillbaka kylarlocket och stänga av motorn. Låt fordonet sitta tills motorn är sval vid beröring. Kontrollera att kylvätskenivån ligger mellan "Low" och "Full" märken på kylvätska overflow tanken. Dra locket på kylvätska overflow tanken uppåt för att öppna tanken och tillsätt 50-50 färdigblandad kylvätska, efter behov. Den totala kylvätska kapacitet 3,0-liters s kylsystem är 2,5 liter, men det belopp som behövs för att fylla på din Montero kommer att variera.
13

Ta den gamla kylvätskan till en lokal som används fordonsindustrin flytande återvinningscentral för omhändertagande . Vissa Bildelsaffärer tar gamla kylvätska gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70182.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.