Hur man byter termostat i en 2000 Nissan Xterra

Termostaten i en 2000 Nissan Xterra öppnar när kylvätskan når en förutbestämd temperatur, vilket gör att kylvätskan cirkulerar till kylaren. Om termostaten pinnar öppen eller stängd, då kylmediet inte kommer att kunna kyla motorn ordentligt, vilket kan leda till en överhettning. Om detta skulle inträffa kan du överhetta motorn och orsaka allvarliga skador. Innan detta sker, bör du byta ut termostaten, vilket tar ungefär en timme. Saker du behöver
dräneringskärlet
Flathead skruvmejsel
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat
tätningsmedel
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn i Xterra svalna i några timmar så att du inte bränner dig. Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna avtappningspluggen på botten av radiatorn.
2

bort slangklämmorna som håller övre kylarslangen till termostathuset med skruvmejsel, och ta sedan bort slangen från höljet och kylaren. Upprepa för den nedre kylarslangen.
3

skruva isär fläktkåpa från kärnan stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lossa remspännaren med 3/8-tums breaker bar och en socket, dra sedan bort remmen från främre delen av motorn. Skruva loss tilloppsslangen från framsidan av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra av vattenintaget och ta bort termostaten från huset.
4

Sätt en liten sträng av tätningsmedel på monteringsytan på vattenintaget. Sätt i den nya termostaten på motorn och installera om vattenintaget med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka de övre och undre kylarslangar till vattenintaget bostäder och kylaren med hjälp av skruvmejsel. Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.
6

Starta Xterra och aktivera aggregatet upp till det högsta läget. Låt lastbilen kör för 10 minuter, kyl sedan för en annan 30. Kontrollera igen kylvätskenivån och fyll på efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69912.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.