Hur man byter en radiator i en Honda CR-V

Radiatorn i din Honda CR-V håller motorn från överhettning. Om radiatorn är skadad eller sliten ska du byta ut den omedelbart eftersom att köra din Honda med en skadad eller läckande kylare så småningom kan orsaka dyra motorskador. Om din CR-V behöver en ny kylare, kanske du kan byta ut det själv. Här är hur man byter kylare i 1996-2001 modellen Honda CR-V. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
slangar Replacement radiator, om det behövs
Replacement radiator
Motorkylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
1 < p> Anslut den negativa batterikabeln, och vara säker på att tändningen är i läge "Off" eller ": ock" läge innan du börjar. Skruva bort pluggen i botten av radiatorn pan och töm vätskorna i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort den övre kylarslangen och nedre kylarslangen. Detta är en bra tid att kolla slangarna, och om de är slitna, byt ut dem. Om din Honda CR-V har en automatisk växellåda, ta bort den automatiska Transmission svalare.
3

Haka fläktmotorn och ta bort övre värmeelementet fästena och dra försiktigt kylaren upp och ut ur motorrummet.
4

Ta av fläktkåpa och andra delar som är anslutna till kylaren och koppla in dem till den nya kylaren.
5

Installera den nya kylaren och sittplats det säkert på dynorna. Anslut de andra komponenterna i omvänd ordning i förhållande till borttagningen. Anslut den negativa batterikabeln.
6

Fyll kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften destillerat vatten.
7

Starta motorn och låt den gå en några minuter med kylarlocket av för att lufta ut ur systemet. Stäng av motorn och toppen av kylaren med kylarvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69194.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.