Hur fixar Läckor Kylarslang

Radiatorn i en bil är en mycket viktig del av kylsystemet. Radiatorer fungerar genom att passera kylmedel genom motorn, i motorn kylmediet värms upp, sedan tillbaka genom kylaren, där den kyles därefter. När kylarslangen har en läcka, det orsakar kylvätskan läcker ut och att motorn överhettas. Om du har en läckande slang, är den bästa lösningen att byta ut den så fort som möjligt för att undvika ytterligare skador. Om du är på sidan av vägen, kan du använda tejp för att lappa läckan tills du kör till närmaste bil butiken. Om du har möjlighet att byta ut slangen själv, tar det bara några få steg och kan spara dig mycket pengar. Saker du behöver
trädgårdsslang
Skruvmejsel
dropplåt och täcka
Ny kylarslang specifika för bilmärke och modell
New kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Hitta platsen för läckan så att du vet vilka kylarslangen att ersätta. Med hjälp av en trädgårdsslang, tvätta kylaren och slangar. Starta motorn och leta efter läckan.
2

Vänta tills motorn svalna i minst 20 minuter innan du börjar arbeta under huven på bilen.
3

Placera drain pan på marken under kylaren. Ta kylarens avtappningsplugg att dränera kylvätskan. Låt kylvätskan tömmas i pannan. Täck motorns kylvätska, och förvara den på en säker plats. Motorns kylvätska är extremt giftigt och dess söta doften lockar djur.
4

hjälp av en skruvmejsel, lossa slangklämman på varje sida av läckande slang. Om klämman är svårt att ta bort, kan du använda inträngande olja för att smörja och lossa klämman
5

Ta bort läckande kylarslang,. Vrid och dra där den ansluter till kylaren och motorn. Ta slangklämmorna från läckande slang och sätta dem på den nya slangen.
6

Smörj insidan av kylarslangen genom att spraya några penetrerande olja i varje ände. Fäst den nya kylarslangen till motorn och kylaren. Säkra och dra åt slangklämmorna.
7

Byt kylarens avtappningsplugg. Lägg kylvätska till radiatorsystemet. Snabb fyllning kommer inte att tillåta luft att fly från kylsystemet, så för att säkerställa korrekt fyllning, tillsätt kylvätska långsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69326.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.