1998 BMW 740iL Radiator Installation

1998 års BMW 740iL radiator gör jobbet att hålla motorn från överhettning. Det gör detta genom att tvinga kylmediet genom motorn och genom att utstråla värme från sin egen yta. Det minskar också kylmediets temperatur genom att utnyttja luften som kommer på dess yta genom det främre gallret. Radiatorer kan repareras, men någon gång det är mer effektivt att helt enkelt byta ut kylaren med en ny. När det blir fallet, kan installationen göras hemma, med lite tålamod och rätt verktyg. Saker du behöver
Kylvätska
Vatten
Bucket
Socket skruvmejsel
skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din BMW 740iL off och låt motorn och kylaren svalna. Placera hinken under avtappningspluggen. Öppna pluggen och låt kylvätskan i hinken.
2

Ta bort den övre kylarslangen genom att koppla bort metallringar och dra slangen från anslutningarna. Var försiktig så att skopan är under området, eftersom kylvätska kan rinna ut. Ta bort den nedre kylarslangen på samma sätt, även med beaktande av ytterligare kylvätska som kan spillas ut. Koppla ur och ta bort den övre baren radiator stöd. Koppla ur och ta bort monterings kylfläkten, liksom överföring oljekylaren och transmissionsolja linjer svalare. Leta efter skruvar upptill och nedtill på kylaren och ta bort dem.
3

Lyft BMW: s radiatorn ut ur fordonet, med försiktighet med kylvätska som fortfarande kan vara i kylaren och som kan spillas ut. Placera den på marken. Kontrollera slangarna för eventuella svaga punkter, riva, riva eller andra tecken på slitage som kan tyda på att slangarna behöver bytas. Kontrollera skicket på slangklämmorna också. Om slangar och klämmor är i dåligt skick, bör du byta ut dem tillsammans med radiatorn för att undvika problem.
4

Kontrollera skicket på kylfläkten. Rengör den med högt tryck luft eller vatten för att ta bort eventuellt skräp.
5

Placera den nya kylaren i BMW 740iL. Omvänd borttagningen genom att ansluta kylarfläkten, de övre och nedre slangar och överföring oljekylaren. Sätt tillbaka alla skruvarna och dra.
6

Kontrollera alla anslutningar och slangar och häll rätt kylvätska i kylaren tills den är full. Slå på BMW och värma fordonet så att radiatorn kan börja cirkulera vätskan. Fortsätt att lägga kylvätska tills kylaren är full och ligger kvar på en jämn nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69935.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.