Hur du ändrar en Radiator Jeep Liberty

Byta radiator i din Jeep Liberty kräver några verktyg. Radiatorn är hjärtat av Jeep kylsystemet och sitter framför motorn. Du måste tömma kylaren innan du tar bort den, men om du använder en ren kastrull för att fånga kylvätska, kan du återanvända den så länge den innehåller inget skräp eller rost. Saker du behöver
dropplåt eller hink
slangklämma tång borttagning
metriska skiftnycklar
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla den negativa batterikabeln från batteriet och lägg den åt sidan. Placera den där den inte kommer i kontakt med batteriet.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Det finns ett avlopp i botten av radiatorn. Öppna den och tappa ur kylvätskan i en hink eller tråget.
3

Ta bort den främre grillen från Liberty, med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Du måste ta bort den elektriska fläkten också, innan du tar bort kylaren.
4

Använd en skiftnyckel för att ta bort de kylning linjer som går från servostyrning till kylaren i kylaren. Böj inte raderna eller krusa dem, eftersom detta kan skada dem.
5

Ta bort fästbultarna från toppen av radiatorn och ställ dem åt sidan. Du kommer att behöva dem för att installera den nya kylaren.
6

Ta bort de övre och undre kylarslangar med en tång slangklämma. Skjut försiktigt kylaren upp och ur jeepen.
7

Installera den nya kylaren genom att skjuta den på plats och passa in stiften på undersidan av kylaren med kragarna i tvärbalken. Skjut kylaren nedåt tills den sitter ordentligt i fästena.
8

Fäst de övre och undre kylarslangar till kylaren och installera om den ursprungliga slangklämmorna om de är i gott skick. Om de ursprungliga klämmorna skadades när du tagit bort dem, sedan ersätta dem med nya. Replacement klämmor kan köpas från alla Jeep delar avdelning.
9

Anslut servostyrningen svalare linjer till kylaren och dra åt dem med en skiftnyckel. Linjerna måste vara tillräckligt täta för att förhindra läckage, men inte åt dem eller så kan du tömma montering.
10

Montera fläkt och byta grillen på framsidan av din frihet. Montera fästbultarna för toppen av kylaren och dra åt dem med en skiftnyckel eller uttag.
11

Fyll kylaren med kylarvätska och lägg locket på kylaren. Provkör motorn för att kontrollera att den inte överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69377.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.