Hur man installerar din Radiator i en 92 Camaro V8

Som med alla bilar, kylaren på en 1992 Chevy Camaro V8 växlar värme med kylvattnet i motorn när den cirkulerar ut ur motorblocket. Motorns kylvätska fungerar då för att hålla motorn sval och igång ordentligt. En radiator är tillverkad av aluminium och stål och fungerar tillsammans med motorfläkten och konstruktionen består av en serie rör och fenor att kylmediet strömmar genom så det kan svalna. Om din radiator är igensatt eller har stora hål i den, måste du ersätta det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Tappa av kylvätskan i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

Dra ledningsnätet från den elektriska kylfläkten. Ta bort kylfläkten från kylaren med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort bultarna.
3

Koppla slangen reservoar overflow från kylaren med hjälp av en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Koppla de övre och undre kylarslangar hjälp av skruvmejseln.
4

Lossa kylledningarna från kylaren till överföringen om din bil har en automatisk växellåda. Ta bort fläktkåpa med en skruvmejsel om din bil har en.
5

Ta bort de två kylaren fästskruvar från toppen av kylaren med hjälp av skruvmejseln. Dra kylaren rakt upp och ut ur Camaro. Avlägsna tillbehören från den gamla kylaren och sätta dem på den nya.
6

Installera den nya kylaren i Camaro och dra åt skruvarna med skruvmejseln. Installera fläktkåpa och dra åt skruven med skruvmejseln om din Camaro har en. Återanslut transmissionsledningar kylning och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln om din bil har en automatisk växellåda.
7

Sätt den övre och undre kylarslangar på och dra åt klämmorna med skruvmejseln. Anslut slangen reservoar bräddavlopp och dra åt ordentligt med skruvmejseln.
8

Montera fläkten och dra åt fästskruvarna med hjälp av skruvmejseln. Anslut kabelstammen in i fläkten. Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln. Starta Camaro och kontrollera systemets täthet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69916.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.