Hur man byter vattenpumpen i en S-10 2.2L

för 1994 och 1995 Chevrolet S-10 lastbilar var tillgänglig med en 2,2-liters multipoint bränsleinsprutning in-line fyrcylindrig motor. Den 2,2 Vortec in-line fyrcylindrig motor fanns tillgängliga från 1996 till 2003. Vattenpumpen på 2,2-litersmotorer på 1994 genom 2003 S-10 är remdriven och finns på framsidan av motorn. Vattenpumpen är ansvarig för framdrivning av kylmedel genom de 2,2-liters S-10 motorer. Saker du behöver
Däck järn
Jack
stödbenet
3-liters dräneringskärlet
Tänger
3/8-inch-drive ratchet
3/8-tums -drive hylssats
rak rakblad
Ny vattenpump
Vattenpump packning
Packning Maker eller packning sealer förening
1/2-inch-drive momentnyckel
1/2- tums-enhet hylssats
2-gallon Dex-Cool 50/50 glykol
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ställ huven prop. Inspektera under huven och i motorrummet för en bältesdragningen diagram. Om ingen är närvarande, rita en ruta på ett papper för att representera motorn. Rita cirklar på rutan för att symbolisera remskivorna på framsidan av motorn, i det läge som de visas. Rita en tjock linje mellan remskivorna för att representera dragningen av drivremmen.
2

Höj framsidan av S-10 med en domkraft, på förarsidan av lastbilen. Placera en pallbock under främre rambalken, bara inåt från den nedre styrarmen. Sänk trucken på stödbenet. Ligger under framför lastbilen och drar med drain pan under den nedre värmeelementet slangen, där den är förbunden med den bakre delen av radiatorn. Lossa slangklämman på kylarslangen med en spärr och uttag. Avlägsna slangen från botten av radiatorn. Låt kylvätskan ur motorn och kylaren rinna in i pannan.
3

Montera kylaren tillbaka slangen på kylaren och dra åt klämman ombonad med en spärr och uttag. Höj framför lastbilen bort av stödbenet, ta bort foten från under lastbilen. Ställ in S-10 tillbaka på marken.
4

Lossa de tre bultarna på framsidan av vattnet remskiva med en spärr och uttag. Ta inte bort skruvarna helt. Tryck ned monteringen remspännaren genom att placera en 3/8-inch-drive spärrhake i det avsedda hålet på toppen av spännaren. Ta bort drivremmen från motorn helt.
5

Placera ett uppsamlingskärl under främre förarens sida av motorn, precis under remskivan. Avlägsna vattnet remskiva bultar helt, ta sedan bort remskivan vattenpumpen från pumpaxeln. Ta vattenpumpen monteringsbultar helt från vattenpumpen. Dra vattenpumpen av motorn och låt den kvarvarande inre motorns kylvätska rinna in i pannan.
6

Skrapa vattenpumpen monteringsytan med hjälp av en rak rakblad. Ta bort den gamla packningen material och rester från vattenpumpen monteringsytan. Skrapa utåt från vattenpumpen hålet så att du inte av misstag införa främmande material i ditt kylsystem.
7

Applicera ett tunt lager av packning sealer eller packning tillverkaren till den nya vattenpumpen. Applicera ett tunt lager av antingen produkten direkt på vattenpumpen motorfästet yta. Montera en ny packning vattenpump på den nya vattenpumpen för hand, se till att anpassa alla bulthålen.
8

Installera den nya vattenpumpen och packning horisontellt på motorn, vilket gör att du gör inte vrida eller vända på pumpen när den vidrör motorn. Stänga av pumpen kan orsaka packningen falla ur linje med pumpen. Tryck på pumpen med ett lätt tryck mot motorfästet ytan. Montera vattenpumpen fästbultarna och dra åt dem ordentligt med en spärr och uttag.
9

Efterdra alla skruvarna till 18 foot-pounds med hjälp av en skiftnyckel 1/2-inch-drive vridmoment och uttag. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt remskivsskruvar ombonad med fingrarna.
10

Tryck remspännaren och installera remmen med diagrammet på lastbilen eller den du ritade. Släpp spännaren långsamt när bältet är på plats. Kontrollera vertikal centrering av bandet på varje trissa. Om bältet inte är i spåret på varje motor remskiva, tryck spännaren halvvägs och göra justeringarna. Dra vattnet bultarna remskiva till 18 foot-pounds med din momentnyckel och en socket. Flytta din dropplåt under kylaren.
11

Lägg kylvätska till kylaren tills kylaren är helt full. Steg till förarsidan av S-10. Starta motorn. Justera värmaren slår kontrollpanelen till full värme, full fläkthastighet och vindrutan avfrostning. Låt trucken att köra i 20 till 30 minuter, eller tills alla luftfickor och bubblor sluta lämnade kylaren påfyllningshålet. Ständigt fylla radiatorn som luften undgår att kompensera för förlusten av vätskenivån. Stäng av trucken ut när luften blödde ut helt, sedan toppen på radiatorn och installera locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70186.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.