Hur att förhindra överhettning i Desert Driving

Ingen vill ha problem med bilen, men med din bil bryta ner när du kör genom öknen kan vara en riktig mardröm. Vidta följande åtgärder före och under resan för att undvika en överhettad bil som du kör genom öknen. Om möjligt, gör din resa under kallare nattetid. Instruktioner
1

Kontrollera dina däck. Ett ordentligt pumpade däck sätter mindre stress på motorn. Glöm inte att kolla reservhjulet.
2

Spola gamla anti-freeze/coolant från bilens kylsystem och ersätta det med färskt. Var noga med att ta sig tid att göra detta steg, särskilt om anti-freeze/coolant är över ett år gammal.
3

Inspektera Serpentine belt som driver motorn och byt ut den om du ser märkbara sprickor. Du kan behöva ta bilen till en mekaniker att ha bältet förändrats, eftersom det kräver speciella verktyg.
4

Få bilens HVAC-systemet testas. I mitten av öknen är inte ett bra ställe att ta reda luftkonditioneringssystemet har läckor i det eller att det inte fungerar.
5

Överväg att fylla din bensintank med en högre oktan bränsle än du normalt använder. Det kan hjälpa din bils motor fungerar mer effektivt, vilket bidrar till att förhindra att motorn mot överhettning i öknen. Kontrollera att du har tillräckligt med gas för att ta sig mellan städerna i isolerade områden.
6

Stäng av luftkonditioneringen på långa, branta stigningar för att förhindra överhettning bilens motor. Åtminstone, vrid fläkten på låg.
7

Kom ihåg att packa ett kit akut överlevnad i fall bilen bryter ner. Placera anti-freeze/coolant, extra motorolja, skum däck tätningsmedel och vatten för batteriet i bagageutrymmet. Också bära grundläggande verktyg såsom skiftnycklar, skruvmejslar och tänger. Om ett slangbrott, packa lite tejp för att göra ett tillfälligt plåster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69118.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.