Hur man byter en vattenpump för en Volvo 940

Varningar tecken på att vattenpumpen på en Volvo 940 går ut kan inkludera en "vinglar" vattenpump remskiva, buller från pumpen eller synligt läckage runt pumpen. Om du märker något av dessa symtom, måste du byta vattenpumpen eftersom lagret är skjuten. Planera att spendera cirka 90 minuter på detta projekt. Inga speciella verktyg behövs, så du bör kunna hantera denna grundläggande reparationer på egen hand utan att behöva göra en kostsam resa till verkstaden. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Se till att din Volvo 940 är helt kall innan du börjar detta projekt. Gå sedan in i bilen och ställa in temperaturen kontroll på värmaren till max. Öppna Volvos motorrummet och koppla den negativa kabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Ta av locket från kylvätskebehållaren. Placera ett tråg under motorblocket och öppna dräneringsventilen på höger sida för att tappa ur kylvätskan.
2

Stäng tömningsventilerna på motorblocket och kylaren. Avlägsna fläktkåpa och fläkt från kylaren med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Koppla loss nedre kylarslangen från vattenpumpen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Avlägsna bulten för kylvätskeröret under grenröret hjälp av en skiftnyckel. Ta bort drivremmen genom att lossa justerskruven på generatorn och lyfta remmen från remskivorna. Addera 3

Demontera remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel. Ta bort de sex skruvarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket. Skrapa eventuella kvarvarande packningsmaterial bort från motorblocket med skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på plats på motorblocket. Säkra pumpen genom att dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt bultarna med nyckel. Montera drivremmen. Lägg till rätt spänning på remmen genom att dra åt justerskruven på generatorn. Rätt spänning är förmågan att sänka bältet från 1/4 till 1/2 tum på bandets längsta span.
5

Säkra kylvätskeröret under grenröret genom att dra åt den med en skiftnyckel. Anslut den nedre kylarslangen på vattenpumpen och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Montera fläkten och kåpan till kylaren. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta Volvo och kolla efter läckage runt arbetsområdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70046.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.