Hur till Stopp Problem Radiator Leak

Bara om alla fordon kan utveckla en radiator läcka. Korrosion och slitna slangar är vanliga problem för äldre radiatorer. För nyare fordon, väg skräp kan punktera kylaren eller orsaka igensättning. Oavsett källa, när en radiator börjar läcka kylmedel, är en kedjereaktion iväg som så småningom leder till en överhettad motor. Detta är en av de värsta saker som kan hända på ett fordon. Om du har viss erfarenhet av att arbeta på bilar, det finns några steg du kan vidta för att stoppa en läckande kylare. Saker du behöver
Radiator anti-läcka lösning
Wrench
Epoxy
Skruvmejsel
Kylvätska
Löd
Lödkolv
Visa fler instruktioner

1

Inspektera kylaren, motor, kylare, vattenpump, slangar anslutna till kylaren och alla tätningar för att kolla efter tecken på läckage. Det finns flera metoder för läcksökning, däribland en visuell inspektion medan motorn är igång.
2

Byt ut trasiga slangar. Ta loss slangen från båda ändarna, rengör anslutningen, och installera den nya slangen, göra vissa att dra ringarna som håller ändarna.
3

Byt ut kylarlocket om det läcker.
4

Löd eller limma några delar av kylaren som kan vara trasig eller läcker. Du kan använda ett lod och lödkolv för att sätta tillbaka trasiga delar, inklusive slangkopplingar. Använd en vanlig epoxy lim för att fylla hål eller sprickor i kylaren.
5

Häll kylsystem tätningsmedel (pulver eller pellets form) direkt i kylaren när bilen är kall. Detta kommer att stoppa interna läckor. Kör bilen i 30 minuter eller mer för att få tätningsmedlet att blandas med kylvätskan och gå in på några läckor i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69854.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.