Hur man tar bort 1996 Dodge Grand Caravan kylfläktaggregat

På de flesta bilar, finns det någon form av kylfläkt monteras antingen till kylaren eller motorn som hjälper cirkulera luft genom systemet. På en 1996 Dodge Grand Caravan, är det kylfläktaggregat elektriska och monteras direkt på radiatorn. När fläktarna går ut, kan de inte bytas ut som enskilda komponenter, som då måste avlägsnas som en montering. Lyckligtvis är detta inte en svår process, och kan göras i en timme eller så. Saker du behöver
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel som
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp den främre änden av Grand Caravan med en domkraft, skjut sedan ett par pallbockar under chassits framsida. Sänk Grand Caravan ner på läktaren. Pop huven.
2

Haka nedre kylarslangen transmission kylledningarna från höljet med hjälp av platt skruvmejsel. Avlägsna slangen luftintag från bilen med platt skruvmejsel. Unbolt kylvätsketanken återvinningssystemet från sidan av höljet med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Unbolt övre radiator fästen och tvärbalk från 3/8 -tums Ratchet och uttag. Lossa de elektriska anslutningarna på fläktarna för hand. Unbolt kylfläktaggregat från kylaren med spärrfunktion.
4

Ta bort transmissionsledningar svalare från kylaren med hjälp av en rad skiftnyckel. Unbolt filter /torrare och skruvarna på den nedre högra sidan av kylaren. Lyft kylfläktaggregat från motorrummet med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69603.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.