Hur man hittar en kylvätska sensor på en '94 S10

1982 växte Chevrolet trött på att förlora försäljning till lik av Nissan pickup och Toyota truck, och bestämde sig för att avsluta sin nio år långa förhållande med Isuzu, den tillverkare av Chevy LUV - automaker ursprungliga kompakta lastbil - och släppa sin Chevy-byggda S10. Med sin tunga reklam, träffade S10 igång och fortsatte helskinnade fram till dess ersättare, Colorado, gick in i lineupen i 2004. Att hitta motorkylvätskans temperatursensor i 1994 års modell S10 är en okomplicerad uppgift flesta ägare kan utföra. Testa och ersätta ECT-givaren är något knepigare. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Ratchet
Djupt väl socket
Pan
Digital termometer
multimeter
Stove
Multimeter krokodilklämmor bilagor
spetstång
Visa fler instruktioner
Lokalisera motorkylvätskans temperatursensor
1

Trace övre kylarslangen mot motorn tills du når metallhöljet ansluter slangen till motorn,.. detta är termostathuset
2

Titta strax under termostathuset att hitta huset vattenintag - metall komponent som termostathuset bultarna

3

Hitta motorns kylvätska temperaturgivare skruvas in passagerarsidan av vattenintaget bostäder.
Testa kylvätska temperaturgivare
4

Låt motorn svalna tills den är sval vid beröring. Sakta skruvar kylarlocket för att avlasta trycket i kylsystemet. Denna förlust av tryckfall kylvätskenivån under ECT-givaren.
5

Bänd uppåt på låsspärren på ECT-givaren kabelnät med en platt skruvmejsel, dra ut kablaget. Avlägsna ECT sensorn med en spärr och djup och uttag.
6

Fyll en kastrull med kranvatten och ta temperaturen på detta vatten med hjälp av en digital termometer. Ställ en multimeter för att läsa ohm och röra multimetern sonder till de två stiften inuti ECT sensorns kärl. Läs ohm av motstånd och jämföra det med det nummer som visas på specifikationerna nedan, med vattentemperaturen som din guide. Om ECT-givaren inte är inom dessa specifikationer, byt ut den. . Om det är inom specifikationen, fortsätt till nästa steg vid -40 grader Fahrenheit

bör multimeter läsa ungefär 100,700 ohm, ungefär 25.000 ohm vid 0 grader Fahrenheit, ungefär 12.300 ohm vid 23 grader Fahrenheit, ungefär 3,520 ohm vid 68 grader Fahrenheit, ungefär 1800 ohm vid 100 grader Fahrenheit, ungefär 467 ohm vid 158 grader Fahrenheit,. samt ungefär 177 ohm vid 212 grader Fahrenheit
7

Placera kastrull med vatten på spisen och slå kaminen på att värma upp vattnet till nästa testtemperatur från den ouppvärmda vattnet i ovanstående steg, som anges. Periodvis använder termometer för att kontrollera vattnets temperatur tills den når önskad temperatur, ta sedan bort kastrullen från spisen.
8

Anslut kontakterna krokodilklämman till multimetern sonder. Klippa krokodilklämmor till de två stiften inuti ECT sensorns kärl. Doppa ECT sensorn i det uppvärmda vattnet med hjälp av nål-tång, och jämföra ohm visas på multimetern till de angivna specifikationerna. Om sensorn passerar detta test, fortsätt till nästa steg. Om ECT-givaren misslyckas detta test, byt ut den.
9

Värm vattnet i pannan till nästa provning temperaturen.
10

Upprepa steg 5 och 6 tills du slutföra 212-grader Fahrenheit testa märket. Om sensorn klarat alla tester, är felet inte i ECT-givaren. Den sannolika misslyckandet är i ECT sensorns ledningar eller fordonets styrenhet.
Byta kylvätska temperaturgivare
11

Koppla ECT sensorns kabelnät.

12

Hand-gänga en ny ECT-givaren i vattnet inloppshöljet och dra åt tills ombonad med en spärr och djup och uttag. Dra inte åt ECT-givaren, eftersom den bryter under relativt lågt vridmoment. Anslut ledningsnätet i uttaget på ECT-givaren.
13

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den når driftstemperatur, ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Titta förflyttning av temperaturmätaren eftersom trucken värms upp för att säkerställa att sensorn sänder en signal till VCM. Om mätaren rör sig smidigt, har du reparerat din sensor problem. Om mätaren inte rör sig alls eller rör sig oregelbundet, det finns ytterligare problem i kretsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70184.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.