Hur du ändrar en termostat i en 2001 Impala

På en 2001 Chevrolet Impala, hjälper termostaten styra flödet av kylmedel i motorn. När termostaten öppnas, flödar kylmedel från kylaren i motorblocket. När termostaten raster, kan det antingen bryta öppen eller stängd. Om det är öppet, har kylmediet aldrig en chans att svalna i kylaren, vilket orsakar problem med systemet. Om det är stängt, flödar kylmedel inte korrekt alls. Korrigeringen ersätter termostaten, som kan göras hemma. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Byte termostat kit
tätningsmedel
50-50 förblandad Dex -Cool kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt. Placera sedan dräneringstråget under kylaren. Öppna petcock vid basen av kylaren med handen och tappa ur kylvätskan.
2

Öppna huven. Lokalisera termostaten på toppen av motorn, precis till vänster om spjällhuset. Unbolt toppen av huset från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag och lyft bort termostathuset med kylarslangen fortfarande sitter. Lyft ut den gamla termostaten och kassera den, rengör sedan båda sidorna av termostathuset med packningen skrapan.
3

Installera den nya termostaten i motorblocket och placera packningen medföljer kit på toppen av det. Coat kanterna på termostaten packningen med ett tunt lager av tätningsmedel, sedan installera termostathuset med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
4

Öppna kylarlocket och Fyll kylaren med 50-50 förblandad Dex-Cool kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69490.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.