Vattenpump Installation på en GMC Sonoma

Vattnet cirkulerar kylvätskan i en GMC Sonoma motor. Om pumpen startar att avge ett gällt skrikande ljud, då lagret är troligen skjuten och du behöver byta pumpen. Ett annat tecken på att lagret är borta är om du har möjlighet att vicka på remskivan. Pumpen kan även läcka vatten genom läckhål. Det tar ungefär en och en halv timme för att ersätta det, eftersom du måste ta bort fläkten och kåpan. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa kabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Öppna ventilen på botten av kylaren med hjälp av en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan till tråget. Återupplev spänningen på Serpentine belt genom att lossa kabelstyrrullen med en skiftnyckel. Ta loss remmen från motorn.
2

Avlägsna fläktkåpa med en skiftnyckel för att lossa bultarna. Ta bort fläkten och fläkt kopplingsaggregat, med användning av en skiftnyckel för att ta bort bultarna. Ta bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Ta bort slangarna från vattenpumpen med en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna. Addera 3

Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med skrapan. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket. Fäst den genom att dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft.
4

Fäst slangarna till vattenpumpen och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Fäst remskiva vattenpump till pumpen och dra åt bultarna med nyckel. Montera fläkt och fläkt koppling. Dra fästena med en skiftnyckel. Montera den övre fläktkåpa och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
5

Kontrollera att ventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa kabeln till batteriet och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta bilen och kontrollera området för läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70047.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.