Hur tar jag bort en 1995 Buick vattenpump?

Vattenpumpen på din Buick gång bort liknar en mini fläkt. När motorn är igång Serpentine belt ständigt snurrar vattenpumpen remskiva som fäster vid sina mini fläktblad. Som vattenpumpen snurrar, tvingar den cirkulationen av kylmedel genom hela kylsystemet. Om vattenpumpen misslyckas, blir kylmediet stillastående och motorn börjar omedelbart över värme. Vattenpumpen är en nödvändighet för att din motor prestanda. Du kan ta bort den från din 1995 Buick om det är defekt rätt hemma. Jobbet bör inte ta mer än 90 minuter att göra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Kylvätska dräneringskärlet
Tänger
18-mm box fast nyckel
butik trasa
plast spackel
Visa mer instruktioner
1

Lyft huven på din Buick. Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel och sedan ta bort kylarlocket. Skjut en pan kylvätska drain under kylaren direkt under avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen genom att vrida det moturs tills kylvätskan börjar rinna ut ur kylaren. Låt kylvätskan tömmas stäng sedan avtappningspluggen.
2

Leta vattenpumpen på sidan av motorn. Den sitter direkt nedanför generatorn. Pressa de små flikarna tillsammans på fjäderspänningen klämma på kylarslangen är ansluten till vattenpumpen med en tång. Dra klämman tillbaka på slangen 5 inches. Addera 3

Skjut pannan kylvätska rinna över så att det är under vattenpumpen. Dra kylarslangen från dess anslutning på vattenpumpen. Låt eventuell kvarvarande kylvätska i slangen rinna ner i avloppet pan nedan.
4

Lokalisera den lilla spännaren. Det monteras strax ovanför och till vänster om vattenpumpen, mellan generatorn och servopumpen. Placera en 18-mm skiftnyckel rutan änden över muttern på framsidan av spännaren. Vrid remskivan uppåt för att lindra sin spänning på Serpentine belt och sedan ta bort remmen vattenpumpen remskiva, bara. Släpp spännaren och ta bort nyckeln.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller vattnet pumpens remskiva på plats med hylsnyckel. Ställ bultarna och remskivan till sidan av din arbetsplats.
6

Ta bort de åtta skruvarna från runt basen av vattenpumpen med hylsnyckel. Placera alla skruvar på en säker plats avskilt från remskiva s bultar.
7

Dra vattenpumpen bort från sidan av motorn med båda händerna. Om dess tätningen inte lossnar med det använder en plast spackel för att skrapa tätningen utanför montering området. Kasta tätningen och ställa den gamla vattenpumpen vid sidan av din arbetsplats. Torka av vattnet pumpens montering området med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69662.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.