Hur man reparerar en Plastic Nissan Radiator

Nissans användningen av plast radiatorer har vuxit under de senaste 20 åren, förflytta äldre, tyngre gjorda av mässing. De plast versioner är lättare, lättare att reparera, byggd för att tåla värme och förstärkt med glasfiber för att öka deras hållbarhet under tryck och höga temperaturer. Väg skräp, salt och andra kemikalier, kan emellertid orsaka blockeringar, hål och sprickor i kylaren. Om de nödvändiga reparationer inte görs, kan andra problem uppstå, som påverkar fordonets motor och kylare. Saker du behöver
Radiator epoxi för plast radiatorer
Sandpapper
Applikatorborstdelen
Kylarslang
Skruvmejsel
Kylsystem tätningsmedel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Starta fordon så kylvätskan rinner ur kylaren och genom motorn och resten av kylsystemet. Titta runt under huven efter läckor i kylaren och fäst slangar, liksom på marken för grön vätska. Om källan till läckan är inte lätt att se, stäng av motorn och rengör kylarens yta med en vattenslang eller hög tryckluft för att avlägsna väg skräp som kan skymma läckor. Själva metoden för reparation kommer att bestämmas av vilken typ och placering av läckan.
2

Koppla den skadade kylarslangen. Kroka metallringarna vid vardera änden av slangen. Dra slangen från anslutningarna. Rengör sändaren öppningar. Placera den nya slangen på öppningarna, säkra den med metallringar.
3

Ta kylarlocket bort kylaren när motorn och kylaren har svalnat. Häll en flaska eller burk radiator kylsystemet tätningsmedel i kylaren. Fyll resten av rummet i radiatorn med kylvätska eller vatten. Kylsystemet tätningsmedel kommer i pulver och granulat. Båda versionerna fungerar på samma sätt --- strömmar genom kylvätska och svullnad fylla läckor. Starta bilen och kör i minst en halvtimme för att tillåta tätningsmedlet att flytta genom kylaren och kylsystemet.
4

Stanna motorn och låt den svalna. Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Placera air-fri plast svetsare över läckan området, tills den värms hela vägen igenom. Placera air-fria svetsare över plast svetstråd att smälta in i läckan tills det börjar ta på färgen på kylaren. Låt svetsen jobbet svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69895.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.