Om Vattens användning i bilar

Vatten användning i bilar är nästan lika viktigt som bensin och olja som du sätter i dem. Bilar kommer inte gå utan att hålla dem full av bensin. Inte heller kommer de gå mycket långt utan en tillräcklig försörjning av vatten. Användningen av vatten i bilen är att tjäna flera syften. Inte bara är det nödvändigt för att motorn ska fungera förser vattnet också tröst för dem som rider i bilen. Funktion

vatten huvudsakliga funktion är att hålla motorn sval medan den är igång. De rörliga delarna inuti motorn skapar friktion och värme. Vattnet cirkulerar från kylaren och pumpas in i motorn genom en vattenpump. Det varma vattnet cirkulerar tillbaka ut ur motorblocket, till kylare och kyls av en fläkt som sitter mellan kylaren och motorn. En termostat i motorblocket öppnas och stängs när vattnet är på rätt temperatur.
Comfort

När bilens värmaren är aktiverad, varmvatten från motorn också strömmar genom slangarna till värmaren spolarna. Detta gör att värmaren att blåsa varm luft in i bilens interiör. Om bilens kylare är låg på vatten, kommer det inte vara tillräckligt för att cirkulera ordentligt, och aggregatet kanske inte fungerar.
Varning

Användningen av rent vatten i en bils kylare kan leda till att vattnet fryser i kallt väder. Detta kan orsaka allvarliga skador på bilen motorn på flera sätt. Om vattnet fryser medan bilen körs, kommer motorn att bli varm på grund av brist på vatten cirkulation. Vid svår överhettning, kan delar av motorn gripa. Detta kommer att resultera i kostsamma reparationer eller möjligtvis ersättning av motorn.
Tillsatser

En korrekt blandning av frostskyddsmedel och vatten behöver läggas till bilen radiator för den till arbeta vid rätt temperatur. Vattnet och frostskyddsmedel måste upprätthållas på rätt nivå för att bilen ska fungera ordentligt och för att värmaren ska fungera. Frostskyddsmedel kan köpas färdigblandad eller du kan blanda det själv. Hantera alltid frostskyddsmedel försiktigt och avyttra behållarna ansvarsfullt.

En bil reparatör har mätare som läser den mängd frostskyddsvätska som vattnet innehåller. Olika förhållanden av vatten till frostskyddsmedel är nödvändigt för att uppnå skydd vid olika temperaturer grader. Har bilen kontrolleras av en professionell om alls i tvivel om rätt blandningarna. Vattnet bilen använder i sitt system är trycksatt med en kylarlocket Addera Safety

. Dessa kapslar bör endast tas bort när bilen motorn är kall. Borttagning av trycksatta locket när motorn är varm kan resultera i allvarliga skador. Man ska aldrig lägga till mer vatten i motorn när den är varm. Låt bilen svalna, sedan försiktigt bort kylarlocket.

Vattnet bilen använder strömmar genom flera olika slangar. Kontrollera slangarna regelbundet för slitage. För nödsituationer, är det lämpligt att göra en gallon kanna vatten och frostskyddsmedel i bilens bagageutrymme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69276.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.