Hur man hittar en kylvätska läcka på en 95 Chevy Cavalier

Basmodellen 1995 Chevy Cavalier kom med den länge använda 2,2-liters fyrcylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Kylsystemet på din 2,2-liters har en total kapacitet på 10,7 liter, så även med en liten kylvätska läcka, kan du snabbt förlora tillräckligt kylvätska att orsaka överhettning och skador på din motor. Eftersom ditt kylsystem upprätthåller ett tryck på 15 psi under motorns drift, är det möjligt att du förlorar kylvätska endast när motorn är igång och strax efter tills trycket försvinner genom bakstycket. Spåra din kylvätska läcka kan vara knepigt, men den största sak att komma ihåg är källan till läckage är ofta längre framåt och uppåt från den faktiska dropp eller pöl. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skyddsglasögon Sida 2 liter 50-50 förblandad grön kylvätska
Kylsystem tryck testkit
dräneringskärlet
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Lyft fordonets front i luften och placera pallbockar under främre hjälpramen skenor. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Ta på skyddsglasögon. Lossa kylvätska cap utjämningstank långsamt tills ett väsande ljud hörs, om det finns någon. När väsande försvinner, ta trycklocket. Toppa kylvätskenivån med färska 50-50 kylvätskan om systemet är låg. Öppna kylvätska kit tryckprov och leta rätt adapter som skruvas på utjämningstanken i stället för trycklocket.
3

Montera adaptern på tryckprovare och skruva tryckprovare på utjämningstanken öppningen. Placera drain pan under ungefärliga område kylvätska droppar från. Pumpa spänning tester tills mätaren når 15 psi, vilket simulerar det tryck som skapas från systemet när motorn är igång. Snabbt inspektera motorrummet för eventuella strömmar av kylmedel och följa strömmen tillbaka till källan för att lokalisera läckan, om synliga.
4

Inspektera utjämningstanken för något kylmedel på utsidan och ansluta slangen för eventuella läckage eller skada, du kommer troligen se en liten bäck som skapas från ett tapp-hål läckan om någon är orsaken till kylvätskeförlusten. Inspektera Värmeslangarna och deras anslutningar i brandväggen och motorn för alla små läckor eller lätta till måttliga sprutning. Om läckan inte finns, fortsätt till nästa steg.
5

Kontrollera manometern på testaren kit och pumpa upp till 15 psi för att kompensera för eventuella tryckfall från läckan. Inspektera övre kylarslangen och termostathuset, som är belägen vid den motsatta änden av slangen, för läckage eller skador. Om kylvätska läcker från termostathuset, är det mest troligt att köra längs sidan av motorn, så inspektera sidan för någon rinnande kylvätska. Om kylvätska läcker från slangen, byt ut slangen. Om kylvätska läcker från termostathuset området, inspektera huset för eventuella sprickor eller skador. Om inga skador finns, är packningen trasig och bör bytas ut.
6

Pump testaren att behålla de 15 psi vid behov och använda ficklampa för att inspektera vattenpumpen och omgivningen, vilket är den framsidan av motorn om mid-nivå. Om det finns kylvätska kommer från någonstans runt vattenpumpen, pumpens inre tätningarna är förmodligen fel vattenpumpen bör bytas. Om du fortfarande inte har hittat kylvätska läcka, fortsätt till nästa steg.
7

Ligg ner under bilen och inspektera basområdet av radiatorn. Fokus runt avtappningskran på nedre vänstra sidan av kylaren, den flänsade delen av radiatorn runt kylfläktar och nedre kylarslangen anslutning. Om det finns någon kylvätska från kylaren, eller basen av nedre kylarslangen anslutning, byt kylaren.
8

Inspektera nedre kylarslangen från där den ansluter till kylaren hela vägen till dess anslutning vid motorns. Anteckna eventuella läckande komponenter och ersätta dem vid behov. Dra åt alla slangklämmor om läckage förekommer vid slanganslutningar. Ta dräneringstråget och förvara kylmediet på ett säkert ställe.
9

Lyft fordonets front bort av pallbockar och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Tryck på knappen tryckavlastning på tryckprovare att lindra eventuella påtryckningar. Om fordonet måste vara driven, toppen på kylsystemet och hålla ett öga på temperaturmätaren, inte tillåter att motorn överhettas. Montera trycklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70200.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.