Hur man tar bort kylaren på en 2001 BMW 3-serie

Kylsystemet i en 2001 BMW 3-serie underhålls av radiatorn. Fenorna i kylaren avleda värme lagras i motorns kylvätska, föra den ner till en rimlig temperatur. Problemet är, kan radiatorerna ruttna inifrån med tiden, eller skadas av en olycka. När det händer, måste kylaren bytas eller du riskerar överhettning av motorn. Först dock, måste du ta bort den gamla kylaren. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Line-skiftnyckel set
platt skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar innan du arbetar med bilen. Pop huven och öppna kylarlocket. Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar.
2

Placera tråget under expansionskärlet på sidan av kylaren. Öppna dräneringsventilen vid basen med händerna och låt den tömma kylvätska i pannan. Ta stänkskyddet från bilens undersida med 3/8-tums Ratchet och uttag. Öppna petcock i botten av kylaren och låt kylvätska rinna i pannan.
3

Avlägsna slangklämma på övre och undre kylarslangar på kylaren med platt huvud skruvmejsel. Dra slangarna från kylaren för hand och peka dem ner mot tråget. Ta bort plasten nitar håller på övre fläktkåpa med platt skruvmejsel.
4

Ta bort automatisk transmission svalare linjer från sidan av kylaren med en linje skiftnyckel om du har en automatisk växellåda . Placera platt skruvmejsel under kylaren-klämmorna och dra dem tillbaka till pop kylaren gratis. Lyft kylaren upp och ut ur motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69566.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.