Hur man byter kylare i en 2001 Chevy Silverado

Radiatorn i din Chevy Silverado motor är en mycket viktig del av motorns kylsystem. Om kylvätskan inte riktigt flödar genom kylaren, kommer din lastbil överhettas väldigt snabbt. Du måste byta ut en dålig radiator i din motor så fort som möjligt. Ta bort och byta ut kylaren varierar något för 2001-modellen beroende på vilken typ av transmission trucken är utrustad med. Saker du behöver
Tänger
skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
borttagning
1

bort kylarens dräneringsslangen från sitt stöd vid botten, sedan lossa avloppsanslutningen (det kan behöva tång) och tappa ur kylvätskan i en stor container.
2

Koppla övre kylarslangen från kylaren och fläktkåpa, lossa dess slangklämmor med . tänger Addera 3

Lossa Luftintaget och resonator, lossa slangklämmorna med en skruvmejsel
4

Koppla bort alla ledningar och slangar från kylaren.; detta inkluderar kylvätskeslangen utjämningstank, ventilationsröret slangen och nedre kylarslangen.
5

Koppla bort olja och transmissionsledningar svalare om sådan finns, knäppa loss den plastkrage och klämmorna. Detta behövs bara om bilen har automatisk växellåda. Och
6

unbolt bort fläkten och dess övre fläktkåpa med en skiftnyckel. Dra upp den övre fläktkåpa och lossa den från kylarens kvarhållningsflikar.
7

Demontera kylarens fästbultar och lyft ur motorn.
Installation

8

Nedre och installera ersättande kylaren till motorn, se till att den sitter ordentligt i de lägre sadlar och dess övre fästen är säkra. Applicera bultar.
9

Montera den nedre fläktkåpa, då fläkten och dess övre höljet med dess bultar.
10

Anslut alla ledningar och slangar till radiator. Använd slangklämmorna med en tång på kylarslangar. Anslut klämmorna till svalare linje beslag, knäppa raderna på plats och installera plast kragar på beslagen.
11

Anslut Luftintaget och resonator med sina slangklämmor.

12

Refill motorns kylvätska. Om den gamla kylvätskan är smutsig, ersätta den med en ny blandning av vatten och frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69734.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.