Hur man byter packningen Sump i en Mercury Cougar

Om du äger en Mercury Cougar, byta packning oljetråg är inte något som du behöver för att göra alltför ofta. OLJETRÅG packningar tenderar att pågå under mycket lång tid, men om du märker att olja läcker från botten av din bil, det finns en förändring som en utsliten oljetrågspackning kan vara att skylla. Liksom de flesta Mercury Cougars, modeller tillverkade mellan 1999 och 2000 kräver lyft av motorn för att byta packningen oljetråget. Saker du behöver
dräneringskärlet
Engine support enhet
Wrench
Engine Cleaner Review silikon sealer
lämplig ersättare packning
lämplig mängd SAE5W-20 motorolja

Visa fler instruktioner
1

Ta bort avtappningspluggen på oljetråget, töm oljan i avloppet pan och ta bort oljefiltret. Var noga oljetråget har runnit, sedan ersätta avtappningspluggen. Bifoga en anordning motor stöd i förberedelserna för att lyfta motorn.
2

Koppla loss batteriets minuskabel och använd en skiftnyckel för att ta bort remskivan sköld på vattenpumpen, fästet till grenröret, crossover pipe och värmesköldar , bakre plattan på motorns nedre, center bultarna på vänster och höger motor stödisolator och de främre motor fästena support. Innan du tar bort fästet motorfästet, markera platsen.
3

Lyft motorn tillräckligt högt för att komma till oljetråget och ta bort pannan. Skrapa försiktigt bort den gamla packningen och torka av ytan med motorn renare.
4

Sätt en tunn linje av silikon till det område där oljetråget förenar den främre motorhuven och nedre motorblock.

5

Applicera en ny packning och sätta tillbaka oljetråget. På en 1999 Mercury Cougar, bör skruvarna dras åt till 15-22 fot pounds och skruvarna på växellådshuset bör skärpas till 25 och 34 fot pounds. Sänk den bakre plattan på baksidan motorn.
6

Sänk motorn på plats mycket noggrant och byt ut de komponenter som beskrivs ovan i omvänd ordning. Avsluta genom att ansluta den negativa batterikabeln.
7

Fyll motorn med ny olja. Kvicksilver rekommenderar att SAE5W-20 motorolja är bäst för en 1999 Mercury Cougar. Kontrollera med en mätsticka för att vara säker på att du har lagt till rätt belopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69214.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.