Hur man kan stoppa en Instant Läckage i en Radiator

En läcka kan uppstå i en radiator i ett ögonblick. En bils kylsystem är trycksatt och trycket kan orsaka en gammal, sliten gummislang till pop öppna och spiller kylvätska ur kylsystemet. Detta tryck kan också orsaka sömmar i en plast radiator som redan är svaga från stressen att öppna. Stenar, smuts och annat skräp från vägen kan flyga in i kylaren och punkteringar orsak. En omedelbar läcka i kylaren kan direkt orsaka radiatorn inte fungerar och gör att motorns temperatur att stiga till skadliga nivåer. En omedelbar läcka måste också repareras snabbt, för att undvika skador på motorn eller bilens kylsystem. Saker du behöver
Radiator anti-läcka lösning
Wrench
Skruvmejsel
Kylvätska
Löd
Lödkolv
Visa fler instruktioner
1

Stanna fordonet innan alltför mycket kylvätska läcker från bilen efter en omedelbar läcka märkt. Pop huven och undersöka kylaren för att bestämma läget av läckan. Inspektera sömmarna av kylaren, liksom ytor, slangkopplingar och kylarlock. Alternativt göra en provtryckning av radiatorn om omedelbar läckan inte kan identifieras lätt. Rengöring av ytan på radiatorn med luft eller vatten kommer att avslöja de flesta läckor.
2

byta ut den läckande delen kopplad till kylaren, inklusive övre och undre slangar eller kylarlocket. Slangar och kylarlocket kan orsaka kylaren att läcka kylvätska snabbt, om de utvecklar ett fel. Slangar kan rippa eller riva och gummitätningen på kylarlocket kan bli skeva. En ny del bör användas, även om det verkar som slangen kan tejpas. En sådan temporär fix kommer inte att vara länge och slangen måste bytas.
3

Weld (antingen med lod för mässing radiatorer, eller epoxy för plast radiatorer) den trasig bit eller öppen söm av radiatorn när den har svalnat. Epoxi kan också användas för mässing eller plast för att försegla punkteringar på värmeelementets yta. Tillåt tid för antingen svetsmetod att ställa.
4

Häll en behållare av kylsystem kylvätska i en radiator med en omedelbar läcka, särskilt i fall där läckan är så liten att den inte lätt kan identifieras. Kör bilen under rekommenderad tid --- vanligtvis trettio minuter --- så att tätningsmedlet att arbeta sig genom kylaren och fylla i omedelbar läckan.
5

Fyll kylsystemet och radiator efter reparation föreliggande läckan. Inspektera kylaren medan bilen är igång för att avgöra om reparationen har fungerat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69902.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.