Hur man byter termostaten på en 2001 Grand Caravan

Byta termostaten är viktiga för driften av din 2001 Grand Caravan. Termostaten hjälper till att reglera motorns temperatur, vilket tillåter kylmedel att flöda genom efter behov. Det hjälper också ta upp motorn till normal arbetstemperatur i kallt väder. När termostaten fastnar i stängt eller öppet läge, är det dags att få den utbytt. Om termostaten inte ersätts i tid, kan det orsaka att motorn överhettas. Saker du behöver
Motor Ratchet kylvätska Mössor och Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla loss minuspolen från batteriet. Leta avtappningskranen på passagerarsidan av kylaren, längs botten och läget fångsten pan under den.
2

Öppna avtappningskranen och låt kylvätskan rinna ut ur kylarens tryckbehållare . Låt ventillocket på behållaren under det här steget. Efter det att vätskan har runnit ut ur behållaren, ta bort locket för att tillåta resten av kylmediet i kylaren kan rinna ut. Sätt på locket och stäng avtappningskranen efteråt.
3

Leta övre kylarslangen på toppen passagerarsidan av kylaren och spåra den tills den slutar vid termostathuset nära topplocket . Ta bort klämman som håller den övre kylarslangen till termostathuset och glida slangen av.
4

Lossa skruvarna på termostathuset på plats. Lyft termostathuset och ta bort den för att avslöja termostaten. Notera placeringen av termostaten, och sedan ta bort den och packningen. Skrapa bort eventuell kvarvarande packningen med en skruvmejsel.
5

dit den nya termostaten i samma position som den gamla termostaten och montera packningen över anliggningsytan. Sänk termostathuset på plats och använda en momentnyckel för att dra åt bultarna till 250 kgf. Slip övre kylarslangen tillbaka på termostathuset utlopp och sätt tillbaka klämman.
6

Avlägsna ventillocket från kylarens tryckbehållare. Leta luften luftningsskruven på termostathuset och häll kylvätska i behållaren tills en stadig ström av det kommer ur luften blöda. Dra luften luftningsskruven när du är klar.
7

Flytta fångsten pan ur vägen och starta motorn. Övervaka kylvätskenivån och fyll vid behov. Släng den gamla kylvätskan i ett miljövänligt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70004.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.