Hur man reparerar övre kylarslangen på en 2000 Nissan Altima

Den övre kylarslangen på 2000 Nissan Altima kan inte repareras om den är skadad. Den enda reparation är en fullständig ersättning av slangen med en ny. Ett misslyckande av slangen kommer att tillåta kylvätska läcka i systemet, vilket gör att motorn överhettas. Om motorn blir för varm, kan cheferna förvränga eller skada på motorblocket kan förekomma. Det är naturligtvis billigare och lättare att ändra slangen än att byta ut hela motorn. Om du ser någon skada på någon av slangarna, ändra dem direkt. Saker du behöver
dräneringskärlet
tång slangklämma
Visa fler instruktioner
1

Placera en ren tråget under passagerarsidan av kylaren på marken . Ta bort kylarlocket från bilen och ställ den åt sidan.
2

Avlägsna avtappningspluggen på undersidan av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan ned under nivån för den övre kylarslangen. När nivån har sjunkit tillräckligt långt för att ta bort slangen utan att spilla kylvätska, montera avtappningspluggen och dra åt den med en skiftnyckel.
3

Ta bort klämman på övre kylarslangen vid kylaren med en uppsättning tänger slangklämma. Tryck på de två flikarna tillsammans med tång för att lossa klämman och skjut klämman i cirka tre inches.
4

Leta klämman på den motsatta änden av slangen, Tryck ihop flikarna med slangklämma tång och skjut klämman i ca 3 inches. Dra slangen från kylaren och utanför utloppet på den motsatta änden. Ta bort klämmorna från slangen och installera dem på den nya slangen.
5

Skjut ändarna på nya slangen på utloppet på motorn och kylaren anslutningen till den andra. Placera slangklämmorna på slangändarna med dina tång slangklämma.
6

Byt kylvätskan genom att hälla det i toppen av radiatorn från avloppet smärta om det är ren. Om det inte är, ersätta den med ny kylvätska. Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur, tillsätt sedan kylvätska tills systemet är fullt. Nivån sjunker när termostaten öppnar.
7

tillbaka kylarlocket och stäng av motorn. Kontrollera efter läckor på ändarna av slangen. Kör bilen som vanligt och dubbelgranska kylvätskenivån i ett par dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69567.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.