Hur man tar bort vattenpumpen på en 98 Saturn

Vattenpumpen på en 1998 Saturn flyttar kylvätska hela motorblocket, vilket ser till att motorn hålls svalt ordentligt. Utan det kommer kylvätska sitter i motorn och få heta, som så småningom kommer att leda till en överhettning. När det händer, kan du skada potentiellt motorn går att reparera. För att åtgärda problemet måste du ta bort vattenpumpen från motorn och ersätta den med en ny. Detta kan göras i ungefär en timme. Saker du behöver
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Penetrerande olja
platt skruvmejsel
Däck järn
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre änden av Saturnus med domkraft och lägg ner den på pallbockar. Avlägsna passagerarsidan hjul med däck järn och ställ den åt sidan. Ta bort plasten stänkskyddet på inre fender väl med platt skruvmejsel.
2

Pop huven. Lokalisera spännaren på mitten av motorn. Vrid spännaren med 3/8-tums breaker bar och en socket och sedan dra bort remmen vattenpumpen remskiva och motorn. Applicera penetrerande olja till vattenpump remskiva, ta sedan bort den från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

skruva isär vattenpumpen från motorn med 3 /8-tums Ratchet och uttag. Dra pump och remskiva bort från motorn och ut ur fender väl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69597.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.