DIY: Radiator Fans

Radiatorn i din bil håller kylvätska som cirkulerar genom motorn och håller den från att överhettas. Om fläkten på kylaren inte fungerar, kan luften cirkulera inte att kyla den vätska som i sin tur kyler motorn. Om din motor har haft problem med överhettning, kanske du vill kontrollera din kylfläkt och vattenpump. Detta är en något du enkelt kan göra själv utan att spendera en massa pengar för en professionell mekaniker. Men om du ignorerar problemet och låta din motor blir för varm, kan du förstöra din motor helt. Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

avgöra om din kylfläkten är manuell eller elektrisk. En manuell fläkt är bultad till vattenpumpen och rinner av samma bälte som pumpen. En elektrisk fläkt har ledningar som ansluter till bilens elsystem.
2

Starta bilen och låt den komma till den temperatur där fläkten startar.
3

Ta din voltmeter och testa om det finns ström till ledningarna. Anslut ena änden av voltmeter till jord och den andra änden till den elektriska anslutningen på fläkten. Detta kommer att ge dig den spänning behandlingen.
4

Kontrollera dina säkringar om volt mätaren visar ingen makt. Den normala spänningen för en kylfläkt är 12 volt. Om din kylfläkten läser 12 volt och du fortfarande har problem, behöver din fan sannolikt att ersättas.
5

Genomför en okulärbesiktning för en manuell kylfläkten. Var säker på de fyra bultarna som håller kylfläkten är åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69863.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.