Hur man byter en vattenpump på en 1996 Chevy Van

Vattenpumpen på 1996 Chevy G-serien van är ansvarig för att hålla motorns kylvätska cirkulerar genom hela kylsystemet, vilket förhindrar motorn från överhettning. Om vattenpumpen misslyckas eller börjar läcka, måste du ersätta det. Erfarna hem mekaniker ska kunna byta vattenpumpen i ett par timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
dräneringskärlet paraply
Flat Socket skruvmejsel
ställa
Ratchet
Wrench in
Packning skrapa
RTV blå
Replacement vatten pump och packning
1 liter kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Chevy van s kylarens avtappningsplugg. Placera drain pan med paraply (en åderlåtning pan extender) under avtappningspluggen. Se till att paraplyet placeras så att det kommer att fånga kylvätska från nedre kylarslangen. Öppna avtappningspluggen genom att vrida den motsols för hand och låta kylsystemet rinna. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida moturs, och sedan lyfta av locket.
2

Ta bort de två till fyra bultarna som håller fast fläktkåpa till kylaren genom att vrida dem moturs med en nyckel eller hylsa och spärrfunktion.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast fläkten koppling och remskiva till vattenpumpen nosen genom att vrida dem moturs med en ½ tums nyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta bort fläkten och kåpan.
4

Sätt i fyrkant av spärren i det fyrkantiga hålet i spännaren montering och vrid den moturs för att lossa spänningen på remmen. Ta remmen och vattenpump remskiva.
5

Ta bort servopumpen eller AC kompressor bultarna som blockerar tillgången till vattenpumpen genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft.

6

Lossa klämman på den nedre kylarslangen genom att vrida den moturs. Skjut klämman till mitten av slangen. Ta tag i slangen vid anslutningspunkten och vridning samtidigt dra. Du kan behöva föra in skruvmejseln mellan slang och pump nippel för att bryta förseglingen.
7

Avlägsna 06:55 bultar som håller fast vattenpumpen till blocket genom att vrida dem moturs. Ta tag i nosen vattenpumpen och dra upp och ut, var noga med att inte träffa kylaren. Skrapa resterna av den gamla packningen från blocket.
8

Applicera en tunn sträng av RTV blå tätningsmedel på ytorna packningen parning hos både blocket och vattenpumpen. Applicera packningen till vattenpumpen och håller vattenpumpen på plats. Sätt i bultarna genom monteringshålen och trä dem på genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till 30 foot-pounds med spärrfunktion.
9

tillbaka alla skruvar du tog bort för att få tillgång till vattenpumpens skruvar genom att vrida dem medurs och dra åt dem med Ratchet och uttag.

10

in fyrkant i spännaren. Dra serpentin bälte runt remskivorna på samma sätt som det lossnade upp till spännaren. Vrid spännaren moturs med spärr och skjut bälte under det. Låt skivan komma tillbaka och ta bort spärren.
11

Skjut den nedre kylarslangen över pumpens utlopp bröstvårtan och skjut klämman till ½ tum från slutet. Dra åt ordentligt med skruvmejseln genom att vrida masken medurs.
12

tillbaka fläkten och kåpan genom att skjuta fläkten över vattnet remskiva dubbar. Trä bultarna på reglarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till cirka 20 foot-pounds. Säkra fläktkåpa till kylaren genom att föra in skruvarna i skruvhålen och vrida dem medurs. Dra åt dessa bultar till cirka 20 foot-pounds. Stäng kylarens avtappningsplugg.
13

Fyll kylaren med färsk kylvätska tills kylvätskan når den undre kanten av den inre halsen. Starta motorn och låt den komma till arbetstemperatur. Fyll på kylaren vid behov. Kontrollera efter läckor och installera om kylarlocket genom att trycka ned och vrida det medurs tills det tar stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69996.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.