Orsaker till Motorkylvätska Läckage

En bils kylvätska hjälper till att hålla motorn från överhettning. Kylmediet förflyttas från motorn till kylaren, där det utsätts för luft genom ventilerna i kylaren. Luften kyler kylmediet ned innan den kommer in den varma motorn en gång till. Kylvätska flyttar också från bilens motor till värmeelementet, vilket ger varm luft för de åkande vid kall väderlek. En kylvätska läcka om okontrollerat kan leda till att bilens motor att värma upp tillräckligt för att orsaka allvarliga motorskador. Vattenpump

Vattenpumpen uppgift är att flytta kylmediet mellan motorn och bilens kylare. Vattenpumpen har flera tätningar som kan slitas ut och bli en källa till ett kylmedel läcka. Vissa vattenpumpar är gjorda av två huvuddelar som har en packning mellan dem, vilket kan tänja och läcka kylvätska. Om det finns kylmedel på utsidan av vattenpumpen finns det en chans en av tätningarna i vattenpumpen är källan. Vanligtvis en mekaniker kommer att ersätta en vattenpump om det är källan till kylvätska läcka.
Radiator

Radiatorer är en annan vanlig källa till läckage av kylvätska. Eftersom värmeelementet sitter på framsidan av bilen och är exponerad för den omgivande luften, också den utsätts för skada från stenar och väg skräp. Radiatorer måste regelbundet spolas. Om inte, kan kylvätskan sitter i botten av radiatorn börjar äta bort på metallen och orsaka läckage. Andra vanliga platser för radiator läckor finns kopplingar till slangar eller i sömmarna där radiatorns kärna möter upp med sidotankar.
Värmeelementet

På de flesta fordon uppvärmningen kärna ligger i värme ventilation och luftkonditioneringssystem av bilen, inuti bilens streck. Läckor kan vara svårt att se om de kommer från värmeelementet, men om en kylvätska läcka tappa kylvätska från omkring det område där bilens streck är det oftast en bra indikator källan är värmeelementet.


Slangar

Slangar som bär kylvätska från motorn till kylaren eller till värmaren kärna är också vanliga källor för läckage av kylvätska. Eftersom de flesta slangarna är gjorda av gummi, de slits ut med tiden från den ständiga exponeringen för värme. När motorn är kall kan du pressa slangarna för att se om någon känner spröd. Vid upphettning, om det finns ett hål i slangen kommer det ofta spurt het kylvätska in i motorrummet. Slang läckage kan också orsakas av lösa eller skadade klämmor där slangen ansluts till andra delar av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69507.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.