Hur man diagnostiserar Överhettning i en motor

motorproblem såsom överhettning kräver omedelbar uppmärksamhet från en mekaniker för att undvika oåterkalleliga skador på motorn . Genom att utveckla förmågan att känna igen varningssignaler , kan du förhindra skador på din bil och se till att den är i gott skick. Instruktioner
1

uppmärksam på ångan stiger från motorn , är detta det mest uppenbara tecknet på att din motor är överhettad . Om du kör och varsel rök eller ånga stiger från motorn , dra över omedelbart och ringa efter hjälp . Fortsätter att köra kan vara farligt och kan leda till allvarliga motorskador .
2

Notice lukter . En överväldigande luktar bränt eller söta doften som kommer från motorn är ett tecken på att motorn är överhettad . När olja brinner på grund av motorproblem , ger bort en distinkt luktar bränt . En söt lukt som härrör från motorn indikerar att kylvätska läcker eller brännande .
3

uppmärksam på varningslampor på instrumentpanelen , varnar för att vidta omedelbara åtgärder . Om din motor är överhettad , kommer motorn ljus på . Dra över omedelbart och sluta köra . Ring för vägassistans eller ring för en fiberkabel . Fortsätter att köra ytterligare kan skada motorn .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70147.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.