Hur man lägger freon i en 2002 Chevy Trailblazer

Freon eller kylvätska är viktigt för alla fordon eftersom det håller vätskorna i radiatorn pumpning i extrema väderförhållanden. Ibland sjunker kylvätskenivån antingen över tiden eller på grund av en läcka. Lägga freon /kylmedel till en 2002 Chevy TrailBlazer är en enkel uppgift tack vare tillsatsen av kylvätska reservoartanken under huven. Kylvätska bör bytas vart femte år eller 150.000 km. Saker du behöver
Freon /kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Trailblazer på ett plant underlag och stäng av dess motor. Det tar några minuter att passera för att låta motorn svalna. Detta kommer att ge en korrekt avläsning av kylvätsketanken.
2

Öppna huven och leta tanken kylvätska i det bortre hörnet närmast passagerarsidan. Tanken kommer att ha "DEX-COOL" tryckt på locket.
3

Kontrollera kylvätskenivån genom att läsa indikatorerna på sidan av kylvätsketanken. Om kylvätskan ligger under FULL COLD, måste du lägga till mer.
4

Lossa locket (men ta inte bort den) för att låta överskottet ånga att fly från tanken långsamt, undvika potentiella ånga brännskador. Ta av locket när det inte finns något mer ånga.
5

Häll kylvätskan i tanken tills den når hela COLD. Sätt tillbaka locket på tanken och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69760.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.