Hur man tar bort en vattenpump på en '96 GMC Jimmy

Den 1996 GMC Jimmy kom med en 4,3-liters sexcylindrig och en fyrväxlad automatlåda med eller utan fyrhjulsdrift. Vattenpumpen på motorn skjuter kylvätska genom motorerna Kylkanalerna värmeelementet och radiator för att hålla motorn sval och ger värme till kupén. När vattenpumpen inte att du måste ta bort fläkten och byt kylvätska. Din motor använder DEXCOOL kylvätska och har en total kapacitet på 13 liter. Saker du behöver
Floor Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Stor dräneringskärlet
Gängtätning
Fläktkopplingens verktygssats från 4 Gallon förblandad 50-50 Dexcool
Momentnyckel
RANUNKEL fastsättning
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och låt motorn svalna. Rotera kylarlocket ett kvarts varv för att släppa på trycket och sedan ta bort det. Jack framsidan av fordonet upp och stödja den med pallbockar under ramen rälsen. Placera ett uppsamlingskärl under passagerarsidan hörnet av kylaren. Vrid avtappningskranen motsols och låta all kylvätskan rinna.
2

Placera drain pan under endera sidan av motorn och ta bort pluggen blocket drain. Upprepa för den andra sidan av motorn, pluggarna kommer att vara precis nedanför cylinderhuvudet på blocket. Rengör propparna med en stålborste och byt. Dra åt pluggarna med en hylsa och spärrskaft. Förvara den använda kylmediet i en säker plats utom räckhåll för barn och djur.
3

Avlägsna bultarna som fäster den övre fläktkåpa till lägre fläktkåpa. Bänd mittstiftet av push-pins kontakter fäster höljet till kärnan stöd och ta bort dem. Ta den övre fläkten shroud.Remove fläkten och fläktkoppling med fläktkoppling verktyget. Fläkten muttern roterar moturs för borttagning, använd hållverktyget på trissan bultarna när du lossar
4

Rita en skiss av serpentin bältesdragningen och förvara den på ett säkert ställe.. Vrid remspännaren moturs med en breaker bar och uttaget på bulten och ta bort remmen från motorn. Ta bort de fyra skruvarna som håller remskivan vattenpump till pumpen navet och lyft bort hjulet vattenpumpen.
5

Lossa klämmorna för slangarna vattenpumpen och ta bort slangarna från vattenpumpen. Inspektera slangar och slangklämmor och byt dem vid behov. Ta bort de fyra skruvarna som håller vattenpumpen till motorn. Ta bort vattenpumpen från motorn. Rengör anliggningsytorna på motorn med en stålborste så du vet den nya pumpen och tätningen tätar korrekt. Placera nya packningar och montera vattenpumpen. Dra åt bultarna till 30 foot-pounds.
6

Anslut slangarna till vattenpumpen och fäst dem med slangklämmor. Placera remskivan på den nya pumpen navet och montera bultar. Dra åt bultarna till 18 foot-pounds. Dra remmen runt trissan enligt skissen du gjorde tidigare. Vrid spännaren moturs och skjut bältet på plats. Släpp spännaren.
7

Thread fläkten och fläktkoppling på vattenpumpen navet. Drag åt bulten till 18 foot-pounds med en momentnyckel och bladvinkeltillsats fastsättning. Ställ den övre fläktkåpa på plats och dra åt bultarna. Installera stöttappen trotjänare att fästa höljet till kärnan stöd.
8

Avlägsna domkraften från under fordonet och sänk bilen till marken. Tillsätt långsamt färska DEXCOOL kylvätska till kylaren tills kylvätskan håller stadigt på påfyllningsröret. Ställ in värmereglaget till max värme. Starta motorn och låt den bli varm, den övre radiatorn blir varm när detta händer. Fortsätt att lägga Dexcool till kylaren tills nivån håller stadigt på påfyllningsröret. Fyll över flödet tanken till fullständig varm. Hold motorhastigheten vid 2500 RPM under 2 minuter och tillsätt kylvätska vid behov. Montera kylarlocket, stäng huven och stänga av fordonet.
9

Eventuellt kvarvarande luft i kylsystemet kommer att arbeta sin väg till spill som du kör fordonet. Kontrollera kylvätskenivån efter 50 miles och fyll på vid behov. Ta det använda kylmediet till en lokal verkstad för bortskaffande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70207.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.