Hur att täta en sprucken kylare

På grund av de överdrivna ytterligheter som en radiator går igenom, kan de utveckla ofta sprickor i materialet. Allt från kall vätska till extremt varmt, expanderar kylaren materialet ofta och kontrakt. När kylmediet går över den normala arbetstemperaturen på grund av en skadad del eller hål i slangen, kan den höga värmen gör radiatorn hölje blir spröd och skapar en situation som kan ge sprickbildning eller brott, särskilt runt hörn och sömmar för en radiator . När detta händer, det finns enkla sätt att försegla sprucken kylare och hålla den fungerar ordentligt för dig. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
JB Weld
Plastbehållare
Popsicle pinne
Kylvätska
Stoppa läckan
Visa fler instruktioner

1

Inspektera kylaren och avgöra var sprickor eller skador är till kylare och hur stor reparationen kommer att bli. Låt kylaren svalna innan du försöker täta sprickorna och ta sedan bort locket från toppen av radiatorn. Lokalisera avtappningskran i botten av kylaren och placera en åderlåtning pan direkt nedanför.
2

Öppna dräneringsventil med en uppsättning av tång och låta kylvätskan tömmas från kylaren. Var försiktig så att du inte skadar avtappningskran när du vrider ventilen med tång.
3

Blanda lite JB Weld klistra ihop i en plastbehållare med en Popsicle pinne och tillämpa klistra på utsidan av kylaren över sprickan. Applicera pastan frikostigt och jämna ut ungefär en tum utanför sprickan. Låt pastan tillräckligt med tid att torka.
4

Fyll kylaren med kylarvätska och tillsätt en flaska Stoppa läckan till vätskan. När kylaren är full, lägg tillbaka locket på kylaren.
5

Starta fordonets motor och låt den gå i ca 10 minuter.
6

Stäng av motorn och kontrollera kylaren för att kontrollera att sprickorna inte längre läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69298.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.