Hur man kan stoppa en Radiator Leak i en Auto

Bilmotorer har flera rörliga delar som naturligt värme på grund av friktion. Genom att överföra värme genom termisk strålning, radiatorer håller bilmotorer coolt att undvika överhettning. En radiator läcka kan störa kylprocessen i ett fordon och orsaka omfattande och dyra skador på motorn. Om din radiator har en läcka, kommer du se vätska droppar eller bubblar från källan. Så småningom kommer den läckande kylare måste ständigt repareras av en mekaniker, men man kan införa tillfälliga korrigeringar som räcker tills du ser en mekaniker. Saker du behöver
Silvertejp
Svartpeppar
tesked
Saxar
Shop trasa eller handduk
Visa fler instruktioner
1

Se till att din bil har haft gott om tid att vila och har en cool motor. Följ droppande vätska för att hitta källan till radiatorn läckan.
2

Använd en trasa eller handduk för att torka området av läckan. Om läckan är i slangen av värmeelementet skall använda sax för att klippa en längd av tejp som kommer att omsluta slangen minst tre gånger. Tryck silvertejp stadigt med varje pass för att säkerställa att den är ordentligt på plats. När linda tejp runt slangen, placera bandet i ett läge som gör det möjligt att fullt ut täcka området för läckan och sträcker sig något utöver området för läckan.
3

Ta bort kylarlocket, om läckan är i själva kylaren och tillsätt 1 2 msk. av svartpeppar till kylaren. Den svartpeppar fungerar som en barriär genom att utöka när den träffar vattnet i kylaren, blockerar källan till läckaget.
4

Fyll kylaren med lämplig mängd vatten när du har reparerat källan av läckan. Byt ut kylarlocket.
5

Bär svartpeppar och en behållare med vatten i bagageutrymmet. Det kan bli nödvändigt att lägga mer peppar och vätska om kylaren börjar läcka igen innan du kan göra det till mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69757.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.