Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Ford Focus

Om du vill hålla din Ford Focus igång i många år framöver, är det viktigt att utföra regelbundna underhåll kontroller. Ett bekvämt sätt att kontrollera för kylsystem läcker är att undersöka det område du brukar parkera Ford Focus för färsk kylvätska. Denna metod är dock bara en ytlig besiktning och var 15.000 miles en mer grundlig inspektion är nödvändig, men inte svår att utföra. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Ford Focus , ta en ficklampa och inspektera kylaren för eventuella läckor. Leta efter tecken på nytt kylmedel, korrosion eller missfärgning på kylaren. Var noga med att undersöka botten och undersidan av kylaren för eventuella läckor, som stenar och väg skräp kan skada detta område av radiatorn.
2

Kontrollera slangar som förbinder kylaren, motorn och värmeelementet för eventuella läckor. Värmeelementet är bakom motorn och upp nära vindrutan. Inspektera dessa slangar för utbuktning, sprickbildning och delning, som är möjliga poäng av läckage.
3

Byt skadade slangar även om de för närvarande inte läcka, eftersom de kommer så småningom börja läcka . Också, testa de platser där slangarna ansluter till kylsystemet. De kan lossna på grund av motorns vibrationer.
4

Inspektera vattenpumpen och packningen för läckage genom att kontrollera för nytt kylmedel, kylarvätska färgning eller oxidering på dessa bildelar. Vattenpumpen är mellan motorn och kylaren och ansluter till motorblocket. Packningen är den automatiska delen som fäster vattenpumpen ordentligt till motorblocket.
5

Ta bort kylarlocket och fyll kylaren med nytt kylmedel. Kontrollera att kylaren är sval vid beröring innan du försöker ta bort locket. Öppna en radiator är mycket farligt, eftersom det inre trycket kan orsaka ett utbrott och bränna någon i området. Ta av locket försiktigt genom att vrida locket ett helt varv, kliva bort, väntar en minut och sedan ta bort locket helt.
6

Starta motorn i Ford Focus, ställa värmaren på hög och låt den gå så här i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera vattenpumpen, packningen, kylare och slangar är täta igen. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, är det förmodligen ett internt kylsystem problem och du ska ta bilen till ett kylsystem specialist för vidare testning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69177.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.