Hur du ändrar termostat på en 1997 Blazer

Om 1997 Blazer ständigt överhettas, då är chansen din termostat behöver bytas. Termostaten är speciell ventil som styr flödet av kylmedel till motorn. Termostaten svarar på förändringar i temperatur med hjälp av ett vax pellet som smälter och expanderar som ökar motorns värme, vilket orsakar att ventilen att öppna och tillåta kylmedel att strömma genom motorn. När termostaten fastnar i antingen öppet eller stängt läge, bör den bytas ut så snart som möjligt. Saker du behöver
termostat och packning
Open-end box skiftnyckel
Momentnyckel
Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
GM Dexcool eller motsvarande motorkylmedel

Visa fler instruktioner
1

Park Blazer på en plan yta och öppna huven. Om du nyligen körde bilen, låt motorn svalna innan något arbete på kylsystemet. Leta kylarens avtappningsplugg längs botten av kylaren och positionen en åderlåtning pan undertill.
2

långsamt öppna och ta bort kylarlocket och sedan ta bort kylarens avtappningsplugg i botten av radiatorn med obestämd nyckel. Låt allt kylmedel i kylaren att rinna ut. När du är klar, byt avtappningspluggen och dra åt den med den öppna änden nyckel.
3

Leta övre kylarslangen vid toppen av radiatorn och följ den till termostaten belägen bostad i mitten av motorn. Lossa klämman värmeslangen med en skruvmejsel och ta bort värmaren slangen från termostathuset. Låt eventuell instängd kylvätska i slangen rinna ner i tråget.
4

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa och ta bort de två bultarna som håller termostathuset till motorn. Lyft höljet av motorn för att avslöja termostaten. Notera orienteringen vid vilken den är vänd, eftersom den måste installeras på samma sätt. Ta både termostaten och dess packning. Använd spårskruvmejsel för att skrapa bort eventuell kvarvarande packning och annan rest.
5

Kontrollera att termostatens jiggle ventilen är placerad på toppen av termostaten vid installation. Släpp termostaten på plats, och sedan placera den nya termostaten packningen över monteringsytan. Placera termostathuset över termostaten och sätt tillbaka de två fästbultarna. Dra åt de två bultarna till 14 foot-pounds med en momentnyckel. Montera den övre kylarslangen över termostathuset och fäst den med en slangklämma.
6

Fyll kylaren med färsk GM Dexcool eller motsvarande motorns kylvätska tills den är full. Med kylarlocket fortfarande avstängd, starta motorn och låt den gå tills den uppnår normal arbetstemperatur, lägga till mer kylvätska vid behov. Kontrollera efter läckor under den främre av motorn och kylaren området. När motorn är vid normal arbetstemperatur, tillbaka locket på kylaren och vrid bil utanför. Fyll behållaren motorns kylvätska med färska kylvätska tills den når hela märket.
7

Avlägsna tråget från under Blazer och kassera den använda kylvätska. Motorns kylvätska är giftig för både djur och barn, så det bör inte hällas ut på marken eller i storm avlopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69997.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.