Placeringen av termostat för en Mazda 626

Termostaten på din Mazda 626 styr flödet av kylmedel från kylaren till motorn. När termostaten inte öppnas inträffar dramatiska överhettning. I vissa sällsynta fall kan termostaten misslyckas i det öppna läget. Detta orsakar en over-kylningen av motorn, vilket är mindre skadlig men förhindrar värmaren blåser varmluft. I båda fallen är termostaten bruten och behöver bytas ut. Du kan hitta, kontrollera och reparera termostaten i din Mazda 626 hemma. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Kylvätska dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Applicera 626 s nödbromsen. Hissa upp bilen på förarsidan med en domkraft bakom framdäcket. Placera en pallbock under ramen järnväg för extra stöd.
2

Slide huvudet först under den främre delen av bilen, direkt under kylaren. Leta nedre kylarslangen. Slangen fäster det nedre vänstra hörnet av kylaren. Det är oftast svart och ungefär två inches i diameter.
3

Följ nedre kylarslangen till där den ansluter till den nedre sidan av motorn. Den metallhölje att slangen fäster är termostathuset. Termostaten sitter direkt nedanför huset.
4

Öppna termostaten genom att avtappningen från kylaren. Använd en tång för att ta bort den nedre klämman kylarslangen, och sedan dra slangen utanför huset. Ta bort de två skruvarna som håller kåpan på plats med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69693.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.